BentStiansen1
BentStiansen1

Bent Stiansen: Dropp kjøkkenkjeftingen!

Kokker må kutte ut kjefting på kjøkkenet og ikke minst på TV. – Jeg etterlyser kokker som er gode rollemodeller og ikke brølende, bannende og svært lite tiltalende personer. Vi voksne kokker skal inspirere ungdom til å ta kokkeutdannelse, og da må vi få til gode og trygge manerer på kjøkkenet, sier Stiansen.

Publisert

– Jeg etterlyser kokker som er gode rollemodeller og ikke brølende, bannende og svært lite tiltalende personer. Vi skal inspirere ungdom til å ta kokkeutdannelse, og da må vi få til gode og trygge manerer på kjøkkenet, mener Bent Stiansen.

– Tiden for tyranner på kjøkkenet er over. Nå er det gode manerer som gjelder. Det vil skape trygghet for unge som ønsker seg inn i faget vårt.

Det var budskapet fra Bent Stiansen fra Statholdergaarden og gullvinner i Bocuse d’Or 1993, da han gikk på scenen under den store verdenskongressen for kokker, WACS2012 i Sør-Korea.

Løfte faget

Stiansen er sammen med en delegasjon på 60 nordmenn i Sør-Korea på WACS2012 (World Association of Chefs Societies) fra 1. til 6. mai.

Nyhetene om vanskelig rekruttering til mat- og kokkefaget er en konstant utfordring, også internasjonalt.

– Derfor deler jeg våre norske erfaringer med å løfte frem enerne, som også trekker andre til faget, sier Stiansen.

Bent Stiansen sammen med president i NKL, Kristine H. Hartviksen.

Norsk på menyen

Samtidig har et stort team av kokker fra hele Norge jobbet i flere dager med smaksmenyen flere hundre delegater koste seg med. Menyen består av norsk laks, Sterlingkveite med akevittkrydder, lettrøkt makrellkrem og helbakt Sterlingkveite. Friske jordbær med karamellsaus og ristede nøtter gikk også ned på høykant.

WACS kongressen arrangeres i Norge og Stavanger i 2014, og gjør det ekstra spennende for den norske delegasjonen å delta.

– Med norsk sjømat, øl og friske jordbær inviterer vi verdens kokker til Norge, og planleggingen for Stavanger er godt i gang, sier prosjektleder Jørn Snorre Andersen og president i Norges Kokkemesteres Landsforening, NKL, Kristine Hartviksen.

Pressemelding

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS