VerdensrekordKokker1
VerdensrekordKokker1

Over 2000 kokker i verdensrekordforsøk

Rundt 30 norske kokker ledet av president i Norges Kokkemesteres Landsforening, NKL, Kristine Hartviksen fra Asker er med i verdensrekordforsøket under den internasjonale kokkekongressen WACS i Sør-Korea. Det er første gang så mange som 2000 kokker er samlet på et sted, tidligere har det vært 700 blir det opplyst under kongressen.

Publisert

På plass i Sør-Korea: Fra venstre Elisabeth Bryne (Stavanger), Kristine Hartviksen (Asker), Ruth Hege Holst (Stavanger) og Eva Danielsen (Bergen).

Kriteriene for ny Guinness verdensrekord er at alle kokkene har på seg kokkehatt, kokkeskjorte og forkle, og opptellingen pågår fortsatt. Det var som kick off av åpningen av WACS-kongressen at arrangøren samlet alle kokkene til verdensrekordforsøket.

Snapper opp ideer før 2014 i Stavanger

Over 2000 kokker i Sør-Korea samlet til verdensrekordforsøk.

– For oss er dette helt fantastisk å være med på, sier Hartviksen, som tror en ny verdensrekord kan bety mye for rekrutteringen til faget. Hun leder den norske delegasjonen til Daejeon i Sør-Korea, som består av over 60 personer.

Kristine Hartviksen.

Den internasjonale kokkekongressen WACS kommer til Norge og Stavanger i 2014, og det er ekstra spennende for den norske delegasjonen å delta.

– Vi i WACS2014 og Norges Kokkemesteres Landsforening, NKL er her for å invitere verdens kokker til Norge. Vi snapper ideer og tips for å planlegge et godt arrangement i Stavanger om to år, sier prosjektleder Jørn Snorre Andersen og NKL president Kristine Hartviksen.

Promoterer både norsk sjømat, landbruk og turisme

De har med seg en helt fersk film som viser norsk landbruks- og sjømatnæring, og ikke minst fjordene som Norges fremste turistmål.

– Vi benytter anledningen til å promotere både norsk sjømat, landbruk og turisme i forbindelse med WACS2012 kongressen i Korea. Både USA, Tyskland, Japan, Storbritannia og Kina er viktige for oss. Her møter vi sentrale kokker og viktige beslutningstakere for mat og drikke for markeder vi satser i. Innsatsen gjør vi nå for å få 1000 gjester til WACS Stavanger 2014, opplyser de to.

Pressemelding

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS