Østlandske Storhusholdning 2011 kokkelærlinger Håkon Kavli Hans Aabrekk Graadal (8)
Østlandske Storhusholdning 2011 kokkelærlinger Håkon Kavli Hans Aabrekk Graadal (8)

Frister reiselivsfolk med stipend

Kokker, konditorer og servitører som ønsker erfaring fra restauranter i utlandet, kan søke om stipend fra Hans R. Larsens legat. – Store muligheter for verdifull læring, sier fagsjef i NHO Reiseliv, Eddy Kjær.

Publisert

Illustrasjonsfoto

Hans R. Larsen (1894-1969) var en kjent restauratør i Oslo og drev landets første selvstendige gourmetrestaurant, «La Belle Sole».

Han var også president i Norsk Hotell- og Restaurantforbund (NHRF) og formann i Oslo Hotell- og Restaurantforening (OHRF).

Velrenommerte restauranter utenlands

Legatet etter Larsen gir stipend til faglærte kokker, konditorer og servitører som søker kjøkken- og serveringsfaglig etter- og videreutdanning eller praksisplass ved velrenommerte restauranter i utlandet.

NHO Reiseliv har det faglige ansvaret for legatet.

Verdifull læring

Fagsjef for kompetanse og rekruttering i NHO Reiseliv, Eddy Kjær.

– Ønsker du som kokk, konditor eller servitør å gjøre noe nytt og spennende som gir store muligheter for verdifull læring, er du velkommen til å søke. Det tar bare ti minutter å fylle ut søknaden, og du kan søke om stipend til studietur, utdanning, kurs og praksisplass, sier fagsjef for kompetanse og rekruttering i NHO Reiseliv, Eddy Kjær.

Kjente kokker har fått stipend tidligere

Flere av landets dyktigste kokker har fått faglig videreutvikling gjennom midler fra Hans R. Larsens legat. Blant tidligere stipendmottakere er Lise Finckenhagen, Lars Lian, Odd Ivar Solvold og Øyvind Bøe Dalelv.

Satte faglig dyktighet høyt

Hans R. Larsen satte faglig dyktighet i kokkefaget høyt, og den arven ønsker vi å forvalte på en god måte. Ved å tildele stipender ønsker vi også å vise at reiselivsnæringen er en næring med personlige utviklingsmuligheter, sier Eddy Kjær.

Søknadsfristen er 1. oktober. Tildeling skjer i løpet av høsten 2014.

Her kan du søke

Pressemelding

"
Powered by Labrador CMS