Grand Hotel Karl Johan Historisk bilde nett

Grand Hotel fyller 140 år i dag

I dag er det 140 år siden Julius Fritzner først åpnet dørene til Grand Hotel. Hotellet, som nylig ble kåret til Norges ledende, vil blant annet markere dagen i konditor Fritzners ånd, og servere Napoleonskake på Karl Johan. Kakefesten markerer starten på et jubileumsår med høy aktivitet.

Publisert

Grand Hotel har gjennom 140 år vært en viktig del av bybildet i Oslo og Karl Johans gate. (Foto: Grand Hotel)

Grand Hotel har alltid vært et hotell for festlige anledninger. Roald Amundsen feiret at han nådde sydpolen i 1911 i Speilsalen og Nobel Fredspris-vinnere blir hyllet i samme rom hvert år.

Mange har tilbrakt sine første dager som nygifte i en av suitene og 17.mai blir markert over hele hotellet som et årlig høydepunkt. Det er alltid gjestene som står i sentrum for begivenhetene på Grand, men i året som kommer vil hotellet også feire seg selv og 140 år som landets paradehotell.

Betydelig renovering

Fredrikke Næss leder Grand Hotel i jubileumsåret. (Foto: Morten Holt)

Grand Hotel lener seg ikke bare på historien. For å imøtekomme dagens hotellstandard, og samtidig tilfredsstille hotellgjestens behov har Grand Hotel de siste par årene gjennomgått en betydelig renovering.

– For å forsterke Grand Hotels posisjon i et krevende hotellmarked, og samtidig tilfredsstille behovene til dagens hotellgjester er flere store oppgraderinger gjennomført de siste årene. Hotellet fremstår i dag som et ærverdig og moderne hotell i verdensklasse, sier Fredrikke Næss, administrerende direktør på Grand Hotel.

Nye konsepter

Grand Hotel i dag. (Foto: Morten Holt)

Den siste tiden er det også utviklet en rekke nye konsepter som passer hotellets egenart og som imøtekommer dagens trender og er med på å løfte tilbudet og fasilitetene på hotellet.

Fra Nobel-suiten på Grand Hotel. (Foto: Morten Holt)

– Fargerikesuitene, hvor gjestene kan få en fullstendig shoppingliste over alt som finnes i rommet, og de spesialdesignede Ladies Floor rommene er typiske eksempler på hvordan våre ulike romkategorier tilbyr ulike opplevelser og konsepter, sier PR- og markedsdirektør ved Grand Hotel, Kari Hasselknippe.

1874 netter til 1874 kroner

Jubileumsåret, som starter på fredag vil bli et år med høyt aktivitetsnivå og synlighet fra hotellets side.

Fra restaurant Palmen på Grand Hotel. (Foto: Morten Holt)

Det første gjestene kan benytte seg av er et eget jubileumstilbud der to personer kan overnatte i et helt nyoppusset Superior dobbeltrom for kun 1874 kroner. Tilbudet gjelder kun 1874 utvalgte netter fra nå og ut april 2015, og må bookes via Grands nettside. Prisen og antall utvalgte netter er naturligvis ikke tilfeldig valgt, ettersom det gjenspeiler åpningsåret 1874.

– Vi kaller det jubileumsåret, og kakefesten er bare en liten smakebit av alt som vil skje i løpet av jubileumsåret. Gjennom året vil vi presentere flere nye konsepter og aktiviteter. Grand Hotel er en institusjon i Oslo, og vi ønsker å gi noe tilbake til gjestene og byen, sier Hasselknippe.

Historisk heisreise

Nobel-suiten på Grand Hotel. (Foto: Morten Holt)

Som en markering av jubileet har hotellet også tatt i bruk en historisk heis som til nå kun har vært benyttet av personalet. Heisen inviterer gjestene til å oppleve en reise gjennom 140 års historie, på vei til rommet sitt. I denne får gjestene et blikk inn i noen av de legendariske menneskene som har satt sitt preg på Grand gjennom tidene.

Inn i Scandic-kjeden

Grand Hotel - by night. (Foto: Morten Holt)

Grand Hotel har i lengre tid vært knyttet til Rica Hotels, men da Scandic Hotels kjøpte Rica Hotels tidligere i år ble også Grand Hotel innlemmet i Scandic.

Scandic Hotels ved administrerende direktør Svein Arild Steen-Mevold gratulerer jubilanten.

– Vi Scandic Hotels er svært stolte over å ha ærverdige Grand Hotel i vår portefølje og vi ønsker Grand Hotel til lykke med dagen, sier Mevold.

Grand Café på Grand Hotel i Oslo.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS