Mack Bryggerier stålkontroll1

Mack Bryggeri har stålkontroll på forbruket

Det er ikke med lite stolthet at Mack Bryggeri kan skilte med tittelen «Verdens nordligste bryggeri». Bryggeriet som leverer øl av høy kvalitet, er selvsagt også avhengig av en jevn tilførsel av gass til produksjonen. For å ha god kontroll på gassforbruket, er det Accura som gjelder.

Publisert

Anders Norlyk, teknisk leder hos Mack Bryggeri.

– Vi har brukt systemet i om lag to år nå, og kan trygt si at systemet fungerer kjempefint, sier Anders Norlyk, teknisk leder hos Mack Bryggeri. Bryggeriet, som produserer 14 millioner liter øl og 22 millioner liter brus i året, trenger å vite nøyaktig hvor stort Co2-forbruk de har, slik at de unngår produksjonsstans.

Har kontrollen

– For oss fungerer Accura perfekt til å overvåke og lese forbruket vårt. Vi kan søke detaljert på ukes-, måneds- eller årsforbruk. Når vi skal lage budsjetter, er dette et viktig verktøy for å forutse neste års forbruk. Her trekker vi ut tall som kostnader på strøm og Co2 pr produsert liter. Det er viktig for alle, sier Norlyk.

Ved at man har et nøyaktig overvåkningssystem, kan man i tillegg sjekke for eventuelle avvik i gasstilførsel. – Mack har ikke produksjon mellom fredag og mandag. Ergo: Gassforbruket skal være tilnærmet null. Om vi logger oss inn på Accura kan vi raskt se om vi har hatt lekkasje eller ikke, sier han.

Dyrt uten Accura

Distriktsansvarlig i AGA, Kjell Arne Strauman, er glad for at en prestisjekunde som Mack Bryggeri er kunde.

– Det er hyggelig at Mack synes systemet fungerer godt. Systemet er utviklet nettopp for at våre kunder lettere skal kunne administrere og effektivisere gassbruken sin. Samtidig kan kunden heller bruke tid på kjernevirksomheten sin, sier Strauman.

Akkurat det siste poenget til Strauman er viktig for Norlyk: – I og med at AGA leverer Accura til oss, slipper vi å tenke på dette. Om vi skulle gjøre dette annerledes, ville vi vært nødt til å lage et tilsvarende system selv, hvilket ville blitt svært dyrt og kreve store ressurser, avslutter Nordlyk, som for øvrig røper at favorittølet hans hos Mack er Isbjørn om sommeren, mens han foretrekker IPA når han er med kompiser.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS