Scandic Strand Hotel Bergen
Scandic Strand Hotel Bergen

Scandic kjøper seg opp i Bergen

Scandic Hotels kjøpte denne uka tre velkjente hoteller i Bergen, Strand Hotel Bergen, Bergen Hotel Scandic City og Neptun Hotel Bergen, av Bergen Hotel Gruppen AS. Driften av de tre hotellene overtas formelt av Scandic Hotels søndag 1. februar 2015.

Publisert

Neptun Hotel er blant de mest kjente i Bergen.

Scandic fortsetter å kjøpe seg opp i det norske hotellmarkedet. Etter avtalen overtar Scandic de tre hotellene Scandic Neptun, Scandic Bergen City og Scandic Strand med totalt 630 hotellrom og et 40-talls konferanserom.

Scandic driver dermed seks hoteller i Bergen. De nyervervede hotellene er godt kjent i Bergen. Scandic Neptun er blant Bergens mest populære helgehotell, med søkelys på god mat, kunst og kultur. Scandic Bergen City er et av Bergens største konferansehotell, og Scandic Strand har en høy stjerne blant kunder på jobbreise.

Scandic blir vesentlig sterkere i vestlandshovedstaden

Strand Hotel Bergen.

– Alle hotellene har tydelige posisjoner i ulike markeder. Det gjør Scandic til en sterk aktør i Bergen, som er et veldig spennende marked for hotellbransjen i Norge, sier Svein Arild Steen-Mevold, administrerende direktør i Scandic Norge.

Selgeren og nåværende franchisetaker, Erling Falch Monsen, vil fortsette å være eiendomsbesitter for Scandic Neptun og Scandic Bergen City. Driften av de tre hotellene overtas formelt den 1. februar 2015. Kjøpet er betinget av konkurransemyndighetenes godkjennelse.

Strategisk viktig valg

Scandic Bergen City.

– Salget av driften av de tre hotellene er et strategisk viktig valg med tanke på å posisjonere seg for nye muligheter, da spesielt i eiendomsmarkedet, sier Erling Falch Monsen. Det er ingen hemmelighet at vi ønsker å se nærmere på de mulighetene som ligger i markedet, deriblant Sentralbadet, og når Bergen kommune åpner for salg gjelder det å være i posisjon. Salget av hotelldriften utgjør ingen dramatikk for de ansatte. Tvert om ser vi mange muligheter ved at Scandic nå står bedre rustet enn noen gang, både lokalt i Bergen, nasjonalt og i nordisk sammenheng, avslutter Erling Falch Monsen.

Økt fra 19 til 86 hoteller i Norge

Scandic Hotels har over 50 års erfaring i hotellbransjen, og Steen-Mevold er glad for å kunne befeste Scandics tilstedeværelse i Bergen.

– Norge er et viktig marked for Scandic. I år har vi økt fra 19 til 86 hoteller i Norge i forbindelse med oppkjøpet av Rica, og vi har i dag over 14 700 rom fra Kristiansand til Svalbard. Med oppkjøpet av de tre ovennevnte selskaper vil vi satse videre i en av Norges mest ekspansive og spennende byer, sier Steen-Mevold.

Satser videre i Bergen

Scandic er i dag den største hotelloperatøren i Norden med nærmere 42 000 hotellrom, hvorav 14 700 av disse er i Norge. Scandic har om lag 1300 hotellrom i Bergen hvor oppkjøpet av Scandic Bergen City, Scandic Neptun og Scandic Strand utgjør cirka 630 av disse.

Scandic fortsetter sin ekspansive vekst, og i april 2017 åpner Scandic Flesland Airport med 300 hotellrom og mer enn 25 møterom.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Pressemelding

"
Powered by Labrador CMS