Quantum of the Seas cruise

Verdens mest høyteknologiske cruise

Denne høsten har Quantum of the Seas, også omtalt som verdens mest høyteknologiske skip, åpnet dørene for sine første gjester. Stjernekokker åpner sine første restauranter til sjøs, aktiviteter om bord vil overgå selv de villeste fantasier og teknologiske løsninger sørger for at gjester får ta del i cruiselivets fremtid.

Publisert

Quantum of the Seas.

– Cruiseturismen er i vinden som aldri før i Norge, og med introduksjonen av Quantum of the Seas tilbyr vi norske passasjerer cruiseverdenens fremtid. Utover høyteknologiske finesser bys reisende på et bredt underholdningstilbud og matopplevelser i verdensklasse. Vi satser på at enda flere nordmenn oppdager cruise som alternativ til charterferien, og opplever det ypperste til sjøs, sier Ellen Stebekk markedsansvarlig i RCL Cruises i Norden.

Teknologiske finesser om bord

Verdens mest høyteknologiske cruise.

Det er ikke uten grunn at nye Quantum kalles «SmartShip». Teknologiske løsninger strekker seg fra robotbarer og superskjermer til en bredbåndstilkobling som er bedre enn alle skip på sjøen har per dags dato.

Her følger en oversikt over teknologiske nyskapninger om bord:

Panoramautsikt med virtuelle balkonger: Virtuelle balkonger i skipets innvendige lugarer sikrer at alle reisende har sjøutsikt. Havutsikten overføres i sanntid på 80-tommers LED-skjermer på en av lugarene.

Robotbar.

Bionisk bar: Om bord Quantum of the Seas blir fremtid til nåtid. Skipet kan skilte med en robotbar der gjester legger inn sin bestilling via nettbrett. Forfriskende drinker mikses, skakes og serveres av robotarmer.

Banebrytende underholdning: Quantum tar scenekunst til et nytt nivå. I Vistarama forvandles de 270 graders gulv-til-tak panoramavinduene til enhver scene – ekte eller virtuell. Via 18 projektorer vekkes digitale show til live på en superskjerm på 30m x 6m i 12K oppløsning, en «pixel-perfekt»-bransjeinnovasjon.

Alltid tilkoblet: Bredbåndstilkoblingen om bord Quantum matcher raske fastlandsforbindelser og representerer et bedre bredbånd enn alle skip på sjøen har kombinert i dag. Teknologipartner O3b Networks benytter satellitter som sørger for at gjestene kan strømme videoer, sjekke e-post, dele bilder i sosiale medier og gjennomføre videosamtaler – selv midt ute på havet.

Skipshistoriske innovasjoner

Foruten å bidra til skipshistoriske innovasjoner, har teknologien også spilt en viktig rolle i å gjøre skipet mer miljøvennlig. Sofistikert datamodellering ble brukt for å redusere fartøyets energiforbruk med effektiv konfigurasjon av skroget, motordesign og andre enheter om bord. Skipet lyses opp med LED-belysning og bevegelsessensorer dimmer belysningen i gangene når ingen er til stede.

Quantum of the Seas

348 meter lang og 41 meter bred og veier 167 800 tonn.

Strekker seg over 16 dekk og rommer 4180 gjester i totalt 2090 dobbeltrom.

1571 lugarer med balkonger, 148 lugarer med vinduer, 375 med virtuelle balkonger.

18 forskjellige restauranter, alt fra eklektiske Wonderland til asiatiske favoritter, Jamie Olivers restaurant og gastropub.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS