Grune Woche Kari Birgitte Wiig, prosjektleder og Elisabeth Nesheim fra Nesheimstunet...

500 minifiskekaker fra Rogaland til Berlin

500 minifiskekaker laget på sei og torsk med en god piff av chili er laget med mye omtanke på Nesheimstunet i god tid før Grüne Woche i Berlin. Nå er maten på plass i Tyskland, og serveringen er i full gang. Det er Elisabeth Kallevik Nesheim og Bjørn Steinar Nesheim som har laget fiskekakene, helt fra bunnen av. Ingrediensene er sei, torsk, egg, melk, potetmel, salt og pepper som er blandet sammen.

Publisert

Kari Birgitte Wiig (prosjektleder) og Elisabeth Nesheim fra Nesheimstunet på Grüne Woche. (Foto: Innovasjon Norge)

– Faktisk har Bjørn Steinars bror, Asbjørn som er kokk utviklet disse på jobb i Nordsjøen og testet dem ut der. Det ble populært med minifiskekaker med lime og chili, sier Elisabeth Nesheim entusiastisk.

Hennes erfaring er at minifiskekakene faller spesielt i god smak hos barn. Det er kanskje fordi hun lager dem ganske små og fristende for folk i alle aldre.

Tilbakemeldingene fra de som har smakt på minifiskekakene er at ettersmaken av lime og chili kommer etter hvert, og det setter folk pris på. - Det er en ekstra dimensjon til denne tradisjonelle norske måten å bruke fisk på, sier Nesheim.

Også hjorteboller

Elisabeth Nesheim og Bjørn Steinar Nesheim har travle dager i Berlin. (Foto: Innovasjon Norge)

– Vi har også laget 500 hjorteboller som skal bli med til Tyskland, og det er spennende å se hvordan det tyske publikummet tar i mot disse, sier hun. Det er hjortejakten ved Nesheimstunet i Vats i Rogaland som er grunnlaget for disse godsakene.

Fra Rogaland deltar også Hanasand Gård og Kjøkken, Lysefjorden sjokolade og Mo Laksegard. Det er Måltidets Hus koordinerer deltakelsen på Grüne Woche, sammen med Fjord Norge AS, fylkesmennenes landbruksavdelinger i Hordaland, Møre og Romsdal, Rogaland, Sogn og Fjordane og Innovasjon Norge.

Grüne Woche på går, og arrangeres fra 17.til 26. januar 2014.

Pressemelding

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS