Ringo Haupt Keven Vottestad KickOff Skrei

Internasjonal skreilansering i Vesterålen

Norges sjømatråd satser stort – med Vesterålen som base. I neste uke arrangeres et stort kickoff for internasjonal lansering av skrei i «skreiens hovedstad», Myre.

Publisert

Ringo Haupt (til venstre) driver Ekspedisjonen i Nyksund og på Sortland. Keven Vottestad er daglig leder for Fiskeriparken AS.

Sju kokker fra sju forskjellige markeder kommer til Vesterålen for å oppleve det nordnorske skreifisket, arbeide med råvarene og være med på tradisjonsrik skreimøljemiddag hjemme hos fire forskjellige lokale familier.

Kokkene forteller om sine opplevelser og det vises film fra dagene i Vesterålen i en live-overføring fra kaia på Myre.

Norges sjømatråd og Fiskeriparken AS

Norges sjømatråd satser stort og har regien på programmet i samarbeid med Fiskeriparken AS. En viktig del av Norges sjømatråd sitt arbeid er å sikre det gode omdømmet norsk sjømat har internasjonalt, gjennom å drive markedsføringsarbeid over hele verden. Nå er det Vesterålen som står i fokus og er utgangspunkt for det viktige arbeidet.

– Vi gjennomførte et lignende arrangement fra Svolvær i fjor, med stor suksess. Da var det bare Tyskland som var gjenstand for TV-overføring. Denne gangen kjører vi på med full pakke i et langt større arrangement med utgangspunkt i «skreiens hovedstad», Myre, sier prosjektleder Ingrid Hansen.

Kvalitetskrav

Ringo Haupt i aksjon på kjøkkenet i Ekspedisjonen Nyksund. (Foto: Morten Holt)

Det hele starter allerede førstkommende mandag (20. januar). Da lander kokkene på Skagen før turen går til Ekspedisjonen på Sortland, der kokk og restauranteier Ringo Haupt inviterer til lunsj.

Her vil Tove Sleipnes fra Sjømatrådet presentere «Kvalitetsmerket Skrei», et beskyttet varemerke registrert av Norges sjømatråd. Organisasjonen har sammen med næringen definert en «Norsk Standard» som knyttes opp til dette varemerket.

Varemerket skal sikre at skreien oppfyller de kvalitetskrav som standarden setter. Aktiv bruk av et felles varemerke som er knyttet opp til en kvalitetsstandard vil styrke markedskommunikasjonen og de markedstiltakene som gjennomføres for skrei fra Norge, både i regi av Sjømatrådet, og i regi av den enkelte virksomhet.

Skreimølje på nordnorsk vis

Ringo Haupt driver Ekspedisjonen i Nyksund (bildet), 20-25 minutters kjøretur fra Myre - og Ekspedisjonen Sortland. (Foto: Morten Holt)

Deretter går turen videre til Myre, der Ringo Haupt vil lære kokkene å lage skreimølje på ekte nordnorsk vis.

Kokkene får også prøve seg på tilberedning av skrei med forskjellige lokale variasjoner før det kulinariske resultatet serveres til inviterte gjester.

Du kan forresten lese en stor reportasje om Ringo Haupt og Ekspedisjonen Nyksund i neste nummer av magasinet Horeca (nummer 1 2014), som har utgivelse i siste halvdel av januar.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS