Oslo vinfestival logo

Oslo Vinfestival for fjerde gang

Oslo Vinfestival arrangeres for fjerde gang fra 6. til 9. februar 2014. Det blir over 100 arrangementer fordelt på 25 serveringssteder på Aker Brygge og Tjuvholmen i Oslo.

Publisert

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Kunnskap og kvalitet er nøkkelord for Oslo vinfestival. Området Aker Brygge og Tjuvholmen har en stor bredde og variasjon i serveringssteder, mange av dem med svært erfarne sommelierer og vinkyndige personer.

«Flere av restaurantene har vinlister i den absolutte toppklassen og generelt er vinkunnskapen høy både hos restaurantene men også hos publikum. Programmet for årets festival reflekterer nettopp dette poenget, med en stor bredde i type arrangementer der det er en klar fellesnevner; du får formidlet kunnskap på en lettfattelig måte slik at du er sikret å ha fått med det noe nytt. Det er alt fra lavterskel enkle vinsmakinger til dyptgående masterclasses, alt fra et enkelt glass vin til «Mesternes Middag» med tre norske nordiske mestere», heter det i en pressemelding.

SmaksTorget

«I år er SmaksTorget flyttet innendørs på Felix konferansesenter, og her kan du smake vin i tre etasjer. Det blir et flott utvalg av viner i mange stiler og med stor variasjon i opprinnelse. Over 20 utstillere sørger for at utvalget er på plass, og at du kan møte kunnskapsrike mennesker som vil gi deg den kunnskap du er på jakt etter. Dette er en meget god anledning til å bli bedre kjent med nye viner og vinområder, smake en bredde av viner og nye vinstiler. Vi lover stor variasjon i viner fra friske Chabliser til kraftige Amaroneviner, brasiliansk vin, naturvin – kort sagt en solid variasjon og bredde fra både den klassiske verden og de nyere vinland», heter det videre i pressemeldingen.

VinToget

Arrangøren gjentar suksessen fra i fjor og setter opp flere avganger på «VinToget» enn i fjor. Avgangene blir tettere, slik at det ikke blir så lenge å vente på neste avgang. Opplegget er at det sendes ut en gruppe på inntil 10 personer på hver togavgang, under ledelse av en kyndig konduktør.

Toget besøker fire serveringssteder der deltagerne får en liten smaksprøve av en vin med et kort vinforedrag. Dette har vist seg som en meget populær måte å få et godt innblikk i vinens varierte verden.

«Mesternes middag»

«Mesternes middag» - De to siste års nordiske mestere for Vinkelnere er begge norske, og denne kvelden kan du møte begge to, samt enda en nordisk mester til middag til middag på Onda Mezzanin torsdag 6. februar kl. 19.

Vinkelnerforeningen byr på spennende og nye drikkekombinasjoner til god mat. Det blir smakinger, historier og mye vinperler. Sommelierene går rundt på litt større bord, der de dekanterer vin, forklarer om hvordan du blindsmaker på vin, viser hvordan åpne champagne på helt korrekt vis og øser av sin kunnskap om vin.

Norgesmesterskap for vinkelnere på Oslo Vinfestival

Konkurransen NM for Vinkelnere 2014 arrangeres søndag 9. februar, som ledd i programmet under Oslo Vinfestival 2014. Her er en strålende anledning til å se hva kremen av norske sommelierer kan utføre under sterkt press i vanskelige disipliner på scenen.

En semifinale bestående av en knallhard teoriprøve og praktiske elementer leder frem til finalen som starter søndag kl. 15.30 på Latter. På Aker brygge. Konkurransen arrangeres av Norsk Vinkelnerforening i samarbeid med Oslo Vinfestival.

Les mer om konkurransen her

Unge sommelierer konkurrerer på Oslo Vinfestival

Den anerkjente konkurransen «Young Sommelier of the Year» arrangeres søndag 9. februar som ledd i programmet under Oslo Vinfestival 2014. Denne konkurransen er en innstegskonkurranse for unge sommelierer og er for mange den første seriøse vinkonkurransen de deltar i. Flere av dem som fullfører denne konkurransen, går videre til å delta i NM for Vinkelnere, som også arrangeres under Oslo Vinfestival.

Les mer på Oslovinfestival.no

Pressemelding

"
Powered by Labrador CMS