Danmark Tisvildeleje Badehus
Danmark Tisvildeleje Badehus

Danmarks riviera på ferietoppen

Rekordmange legger årets ferie til Danmark, og spesielt er det flere og flere som får opp øynene for Nord-Sjælland. Med rette – for det er rett og slett ekstra deilig å være norsk på «Den Danske Riviera». 

Publisert

Fra 2010 til 2013 vokste utleiemarkedet for feriehus i Danmark med hele 43 prosent, og 2014 tegner til å bli nok et rekordår. Det viser ferske tall fra Novasol, som er Nord-Europas største utleier av feriehus. Tendensen bekreftes av DFDS, som opplever en solid økning i forhåndsbookinger foran sommersesongen.

Tar sjansen på en knallsommer

– Dette kan skyldes at været i fjor var så bra i Skandinavia at flere tar sjansen på nok en knallsommer. I tillegg tror jeg det er flere og flere som oppdager fordelene med å reise over med båt i stedet for å kjøre hele veien, sier Roar Funderud, administrerende direktør i DFDS Seaways Norge.

Han tror spesielt småbarnsfamilier ønsker å korte ned lengden på bilturen og få en roligere start på ferien.

– Mens det å kjøre bil først og fremst er et middel for å komme seg til reisemålet, viser tilbakemeldingene vi får at båtturen over til Danmark for mange – særlig for barna – utgjør en viktig del av ferien. Også for de voksne starter da ferien allerede når man kjører om bord i skipet. Du parkerer bilen, senker skuldrene og slapper av, sier Funderud.

Sjælland i vinden

Tradisjonelt har Jylland vært den foretrukne feriedestinasjonen for sol- og strandhungrige nordmenn, men det er en annen del av landet som nå står for den sterkeste veksten på utleiemarkedet for feriehus.

– Vi ser at flere og flere oppdager de skjulte perlene som Sjælland har å by på. Mens utleiemarkedet i Danmark sett under ett har økt med 17 prosent det siste året, er tilsvarende tall for Sjælland på hele 25 prosent, sier Pia Buen, Country Manager i Novasol.

Danmarks største øy

Danmarks største øy har mye å by på, både for liten og stor. Med flere av de største attraksjonene for barn, som fornøyelsesparken BonBon-Land, Knuthenborg Safaripark og badelandet Lalandia, er Syd-Sjælland et eldorado for barnefamilier.

Det naturskjønne Nord-Sjælland, en snau time utenfor København, har på sin side fått kjælenavnet «Den Danske Riviera» – og med sitt rike kulturliv og sine fasjonable badebyer med kritthvite strender og knallblått hav (som forresten er langgrunt nok også for de minste), står denne rivieraen slett ikke tilbake for sin navnesøster lenger sør.

– Langs hele kystlinjen finner du disse koselige småbyene, der det yrer av liv hele sommeren. Det er også mange gode restauranter og lokale kroer med både tradisjonell og moderne dansk mat basert på lokale råvarer. Og uansett hvor du velger å ha base, er det kort vei for å ta dagsturer rundt om på øya – også inn til København, sier Buen.

Behagelig bilferie forsmåbarnsfamilier

Som eneste norske aktør som seiler til København, er det gode nyheter for DFDS at Sjælland er i vinden.

– Fortsatt er Jylland den mest populære destinasjonen for norske feriegjester, men vi ser at det er mange som velger å seile med oss til København for å unngå bilturen, og eventuelt også kombinere strandferien med noen dager i hovedstaden, sier Roar Funderud.

Selv om de fleste som planlegger å tilbringe sommeren i Danmark er tidlig ute og gjerne bestiller feriehus allerede i januar, er det absolutt muligheter også for mer spontane ferieplaner, sier Pia Buen i Novasol.

Innsidetips til sjællandsferien

Noen av Danmarks mest spektakulære slott og herregårder ligger på Nord-Sjælland. Gå på oppdagelsesferd på Kronborg, det berømte slottet fra William Shakespeares ”Hamlet”. Fantastiske Frederiksborg Slot, vår- og høstboligen til den danske kongefamilien, er et annet må-se.

Det kjente kunstmuseet Louisiana er et av verdens fremste museer for moderne kunst – og en arkitektonisk perle i seg selv, der det stiger opp fra det spektakulære kystlandskapet ved Humlebæk.

For den golfinteresserte er Danmark definitivt et hett tips, og på Nord-Sjælland finner du landets beste baner. De ligger sjelden mer enn en halvtime fra hverandre, så om du ønsker det, rekker du å prøve flere baner i løpet av en dag.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS