Rica Elgstua Halvor Riisen Grøt og Eskild Løkken (3)
Rica Elgstua Halvor Riisen Grøt og Eskild Løkken (3)

Elg – overalt

I fjor fikk kjøkkenet på Rica Elgstua mellom åtte og ni tonn med elgkjøtt til bruk på sine forskjellige serveringssteder. Det var langt fra nok.

Publisert

Kjøkkensjef Halvor Riisen Grøt og assisterende kjøkkensjef Eskild Løkken behandler tonnevis av elgkjøtt på kjøkkenet på Rica Elgstua. (Foto: Morten Holt)

– Vi må nok være mye bedre forberedt i år, og sørge for at vi får nok råvarer. Vi trenger et sted mellom 60 og 70 elger i året for å få nok til alle elgrettene på Elgstua, restaurant Jaktlaget og Jafs. I de mest hektiske periodene bruker vi rundt 160 kilo med elgkjøtt i uka, anslår kjøkkensjef på Rica Elgstua Hotel, Halvor Riisen Grøt.

– Det er en forventning blant alle våre gjester at de finner elg på buffeen og menyen, legger han til.

Elg i alle varianter

Kjøkkensjef på Rica Elgstua Hotel, Halvor Riisen Grøt. (Foto: Morten Holt)

Det er elger på veggene i alle rom, i resepsjonen og på gatekjøkkenet Jafs ved siden av hotellet er elgburgeren den mest populære.

Elggryta bare stå på menyen i gamle gode Elgstua, men elgwraps, elghakk, elgkjøttkaker og elgkarbonader er også populært på kafeen.

Selvfølgelig er elgkjøtt også helt sentralt på kjøkkenet på Rica Elgstua Hotel, der kjøkkensjef Riisen Grøt også byr på en rekke retter, som varmrøkt og gravet av elg på frokost- og lunsjbuffeen. Det aller meste produseres selv inn på kjøkkenet.

Et landemerke

Elgstua ligger like ved et av landets aller mest trafikkerte veikryss. Her møtes all trafikk fra RV3 (Østerdalen og Hamar) og RV25 (Trysil), og ikke langt unna er krysset som fører RV2 sørover mot Glåmdalen/Kongsvinger.

Det betyr at svært mange passerer den store nye rundkjøringen like ved Terningmoen/Terningen Arena, bare 100 meter fra hotellet.

Her har Elgstua servert husmannskost og hjemmelaget mat i siden 1959. Med hotelletableringen i fjor, er kjøkkenet betydelig utvidet, og det binder sammen «gamle» Elgstua med den nye restauranten Jaktlaget på hotellet. Etter hotellåpningen ble staben på kjøkkenet utvidet, og kjøkkensjef Riisen Grøt forteller at 13 årsverk, inkludert lærlinger, nå er knyttet opp mot kjøkkenet.

Les hele saken i Horeca nummer 3 2014

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS