Jamie Oliver - chicken Milanese

Scandic og Jamie Oliver med ny sommermeny

En velkjent klassiker fra 80-tallet, deilige urter fra Italia og ren, pur sommermagi. Alle tre er ingredienser i Jamie Oliver sin nye sommermeny som blir servert på de fleste nordiske Scandic-hoteller gjennom sommeren. 

Publisert

Sprøstekt kyllingbryst Milanese til 195 kroner på Scandic-hotellene sommeren 2014. (Foto: Jamie Oliver Enterprises Limited/Matt Russell).

Som et sikkert tegn på at sommeren er her, presenterer Scandic sin årlige sommermeny utarbeidet i samarbeid med den anerkjente kokken Jamie Oliver. Scandic og Jamie har jobbet sammen siden 2009, og serverer denne sommeren en rekke klassikere hvor Jamie har hentet inspirasjon fra matretter fra de siste tiårene.

Sommermenyen er allerede på menyen på de fleste av Scandic sine nordiske hoteller. Til forrett serverer Scandic en tradisjonell rekecocktail - en matrett som var veldig typisk for 80-tallet, men som nå er modernisert av Scandic og Jamie med utgangspunkt i dagens gode råvarer.

Nordiske matretter

– Årets sommermeny henter frem det beste av nordiske matretter, kombinert sammen med mine favorittingredienser. Det er ekstra gøy å hente tilbake og la seg inspirere av matretter som sakte, men sikkert har gått i glemmeboken hos folk flest. Jeg liker spesielt godt tanken på å fornye matglede fra 80-tallet og kombinere det med dagens beste råvarer, sier Jamie Oliver.

Fornyer sine menyer

Restaurantopplevelsen blir stadig en viktigere del av hotelloppholdet, og Scandic jobber kontinuerlig med å fornye sine menyer med kulinarisk spennende retter. Snart lanserer hotellkjeden Jamie’s Italian - Jamie Olivers italienske restaurantkonsept som i løpet av høsten gjør nordisk debut på Scandic Anglais i Stockholm. Jamie’s Italian er et restaurantkonsept hvor kokken har latt seg inspirere av sin lidenskap for det italienske kjøkken og den italienske livsstilen. Restaurantkonseptet har allerede høstet mange fans over hele verden.

Tydelig søkelys på mat og drikke

– Med disse lanseringene løfter vi samarbeidet med Jamie Oliver til nye høyder. Dette er et resultat av vårt tydelige søkelys på mat og drikke i Scandic. Sommermenyen og Jamie’s Italian er utmerkede eksempler på nettopp dette, sier Morten Malting, direktør for mat og drikke i Scandic Norge.

Jamies sommermeny

Jamie’s rekecocktail (99 kroner)

Dette er en skikkelig klassiker og veldig typisk for hva mine foreldre serverte sine gjester på deres pub da jeg vokste opp på 80-tallet. Jeg elsker tanken på å hente tilbake retter som har gått i glemmeboken, samtidig som vi lager matrettene enda bedre med dagens råvarer, sier Jamie Oliver.

Sprøstekt kyllingbryst Milanese (195 kroner)

Sprøstekt kyllingbryst alla Milanese, servert med fersk fettuccine. Hovedretten henter inspirasjon fra min nye bok, og er veldig god på smak. Veldig smaksvennlig, og jeg håper den blir en favoritt hos de fleste, sier Jamie.

Vaniljepannacotta med rabarbra og jordbærkompott (65 kroner)

Vaniljepannacotta med forsommerens rabarbra smaker utrolig godt, og spesielt når den er toppet med ingefærduftende mandeldryss, fortsetter Jamie.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS