Bjørgvin Thorsteinsson Scandic Lerkendal

Åpner dørene for boligløse studenter

Scandic Lerkendal skal samarbeide med StudiebyEn i Trondheim. Sammen ønsker de å støtte oppunder alle studentene som til høsten vil få store vansker med å skaffe seg bolig til skolestart i august.  

Publisert

Scandic Lerkendal og hotelldirektør Bjørgvin Thorsteinsson åpner dørene for boligløse studenter.

Scandic Lerkendal og StudiebyEn i Trondheim inngår et samarbeid som skal bidra til å lette boligproblematikken rundt studiestart i trønderhovedstaden. Trondheim har omdømme som landets beste studentby, og 34 000 studenter er tilknyttet byens universitet og høgskoler. Hvert år kommer om lag 8000 nye studenter til byen.

Mange av studentene har store vansker med å finne bolig til studiestart. Tanken bak samarbeidet er at ingen studenter skal bli stående uten tak over hodet, som også gjenspeiles i prosjektnavnet «Tak over hodet».

Slår et slag for studentene i Trondheim

Scandic Lerkendal, med hotelldirektør Bjørgvin Thorsteinsson i spissen, slår et slag for studentene i Trondheim, og ønsker boligløse studenter velkommen i august. Med sitt splitter nye kurs- og konferansehotell stiller Thorsteinsson med et betydelig antall hotellrom til disposisjon i fire uker fra 5. august. En periode vi av erfaring vet at alle nye studenter i Trondheim leter etter et permanent sted å bo.

– Det er ingen tvil om at det er vanskelig å være tilflyttende, boligløs student i Trondheim. Vi håper at Scandic Lerkendal kan bidra til å lette den årlige boligproblematikken som gjentar seg hver høst i Trondheim. Med vårt splitter nye kurs- og konferansehotell, beliggende rett ved hovedcampus for NTNU, føles det veldig riktig å åpne dørene for studentene i byen, sier hotelldirektør på Scandic Lerkendal, Bjørgvin Thorsteinsson.

Studentvennlige priser

Scandic Lerkendal vil stå ansvarlig for å gjennomføre «Tak over hodet»-garantien, med god hjelp fra StudiebyEn. Med svært studentvennlige priser vil hotellet tilby enerom, dobbeltrom og trippelrom til alle studentene tilknyttet NTNU, HiST, DMMH, BI og Folkeuniversitetets jusavdeling.

Fra 150 kroner natten vil studentene få overnatting, frokost, gratis internettilgang og opptil 100 tilgjengelige leseplasser inkludert i prisen. Hotellet vil også, sammen med StudiebyEn bistå studentene med informasjon og hjelp i boligjakten.

Scandic inn som profesjonell aktør

— Dette er et viktig tiltak for studentene i Trondheim. Tidligere har vi tilbudt studentene overnatting på nedslitte gamlehjem, nedlagte skoler og gamle forsvarsbygg. Nå kommer Scandic inn på banen som profesjonell aktør, og gir «Tak over hodet» - garantien et voldsomt løft. På sikt tror vi dette kan bli en bærekraftig løsning for studentbyen Trondheim, sier Tove Lill Karlsen, prosjektleder, StudiebyEN.

Ordføreren i Trondheim er også veldig fornøyd med initiativet til Scandic Lerkendal og StudiebyEn.

– Dette samarbeidet er forbilledlig! Flott at næringslivet ser studentene og kunnskapsmiljøet som ressurs, sier Rita Ottervik, ordfører i Trondheim kommune. Dersom pilotprosjektet evalueres som vellykket har begge partene en intensjon om å videreføre avtalen.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS