Fjelltur-Stolsheimen-med_kuer_1200_Foto_Ole_Jonny_Trangsrud
Fjelltur-Stolsheimen-med_kuer_1200_Foto_Ole_Jonny_Trangsrud

Hanen – en spennende nettsommer

Bygde-Norges mange gode tilbud kan ikke oppleves på nettet. De må oppleves i virkeligheten. Og selv om Norge er et vidstrakt land, er det aldri langt mellom bygdeperlene der de ligger spredt over hele landet.

Publisert

På fjelltur i Stølsheimen. (Foto: Ole Jonny Trangsrud)

– Ingen land i hele verden har et så variert og landlig kulturlandskap av så høy kvalitet. Norge slår til og med Sveits og New Zealand, sier den kjente reiseguruen Jens A. Riisnæs.

Jens A. Riisnæs og Bernt B. Johannessen. (Foto: Ole Jonny Trangsrud)

Finner frem på nettet

Men nettet er uovertruffent når det gjelder å finne frem til de mange gode opplevelsene i Bygde-Norge.

«Hanens nettsider Hanen.no, feirer ett år denne sommeren. Mottakelsen av det nye, moderne nettstedet til har vakt stor interesse og gitt mange positive tilbakemeldinger. «Nyheter» og «Hva skjer?» er populært. Dessuten setter brukerne stor pris på den utstrakte bruken av kart. Både for å vise den enkelte bedrifts nøyaktige beliggenhet, men også for å vise alle andre Hanen-bedrifter i området eller landsdelen. Dessuten har trolig aldri noen annen brukt reiseruter i Norge på samme måten. Her finner man ferdige reiseruter fra Hanen og en lang rekke reiseruter som andre har laget. Dessuten kan man enkelt definere sin egen reiserute – og få opp Hanen-bedrifter langs ruten. Og man bare «trekker» i reiseruten for å endre veivalget», heter det i en pressemelding fra Hanen.

Tradisjonsbaserte opplevelser

"

Galopp på Jotunheimveien. (Foto: Fjellrittet)

Norge har mye å by på både for norske og utenlandske turister. Jens A. Riisnæs sier følgende om Hanens nær 450 tilbud rundt om i Bygde-Norge:

– Det er svært gledelig å se at Distrikts-Norge endelig har kommet seg over «kritisk masse», både kvalitativt og kvantitativt, på det som alltid har vært og alltid kommer til å være hovedingrediensen i Turist-Norge: Tradisjonsbaserte opplevelser både når det gjelder innkvartering, mat og drikke.

Les også: Har stor tro på bygdeturismen i 2014

Arvesølvet i norsk bygdetradisjon

"

Servering på Sorre Hemsing. (Foto: Ole Jonny Trangsrud)

– Jeg håper at også myndighetene snart viser i praksis at de forstår dette og snur den gjeldende subsidieringsmodellen, slik at det blir de mindre enhetene langt fra tettstedene som blir tilgodesett. For disse gårdene utgjør selve arvesølvet i norsk bygdetradisjon, usedvanlig sjeldne perler som de er i det europeiske kulturlandskapet, sier Riisnæs, og fortsetter.

- Alle mulige forhold bør legges til rette for dem som forvalter en av verdens stolteste bondetradisjoner i verdens vakreste kulturlandskap, og som aktivt viser det fram til turister fra hele verden. Dessuten er den gode vertskapsrollen den beste måten å få et godt internasjonalt omdømme på, sier Jens A. Riisnæs.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS