HTL Erica Åberg og Joachim Høgefjord14
HTL Erica Åberg og Joachim Høgefjord14

HTL: Annerledes og effektivt

Hotellkjedens navn illustrerer hele konseptet. HTL er en kortversjon av «hotel». Alt unødvendig er tatt bort. – Våre gjester skal bare betale for det arealet de bruker, sier administrerende direktør Joachim Högefjord.

Publisert

HTL-hotellene skal alltid ha meget sentral beliggenhet, som her i Kungsgatan midt i Stockholm sentrum. (Foto: Morten Holt)

I mai åpnet kjedens første hotell midt i Stockholm. Om ikke lenge åpner det første i Norge, og ifølge ledelsen i HTL Hotels vil det første hotellet i Oslo også bli lokalisert «midt i Oslo». For det er en av kjedens målsettinger. Hotellene skal ligge sentralt i de store byene.

Også andre store norske byer

Snart kommer det første HTL-hotellet til Norge, sier administrerende direktør i hotellkjeden, Joachim Högefjord. (Foto: Morten Holt)

– Når kommer det første HTL-hotellet i Norge?

– Vi vet med sikkerhet at vi åpner et nytt HTL-hotell i Stockholm sommeren 2015, men vi arbeider også intenst med lokaliteter for et HTL-hotell også i Oslo, og det kan komme før den tid. Dessuten ser vi på andre store byer i Norge, som Trondheim, Bergen og Stavanger, forklarer administrerende direktør for HTL Hotels, Joachim Högefjord (43).

Mål om 20 hoteller i Norden innen 2019

I tiden som kommer skal HTL Hotels bygges opp som et nytt sterkt varemerke, og Högefjord vet det vil ta tid.

Det er Scandic Hotels som står bak konseptet, men HTL etableres som et søsterselskap, ikke datterselskap til Scandic, presiserer Högefjord, for øvrig med hotellbakgrunn fra Norge. Han ledet blant annet Scandic Hotels i Norge i en kort periode etter at Geir Lundqvist ga seg og før Svein Arild Steen-Mevold tok over styringen. Högefjord har 15 års fartstid i Scandic.

Inspirasjon fra citizenM

– Det skal være noe helt nytt i Norden, og noe helt annet enn det vi er kjent med av hoteller i Rica, Nordic Choice og Scandic, forklarer Högefjord, som har ledet HTL-prosjektet siden 2011.

Han innrømmer at han har latt seg inspirere av blant annet citizenM.

– Det var på en måte citizenM som startet reisen av denne typen hoteller – utradisjonelle og urbane hoteller med en helt annen stil, sier han.

I Norge kan Comfort Hotel Xpress i Oslo og Comfort Hotel Square sammenlignes, men HTL blir den første rendyrkede hotellkjeden i Norden i denne genren.

Kvalitet, beliggenhet og pris

– Selv om vi har de samme eierne som Scandic Hotels, og har stordriftsfordeler gjennom det, vil vi konkurrere om de samme kundene, og vil også «stjele» kunder fra Scandic. HTL skal ikke være lavstandardhoteller; det skal være kvalitetshoteller med høy designfaktor med svært god beliggenhet, til en god pris, sier han videre.

HTL markedsføres som et innovativt hotellkonsept for den nye generasjonen reisende.

Ikke tradisjonelt hotell

Erica Åberg leder det aller første HTL-hotellet, HTL Stockholm, mens Joachim Högefjord er administrerende direktør i den nye nordiske hotellkjeden HTL Hotels. (Foto: Morten Holt)

Når du kommer inn på HTL i Kungsgatan i Stockholm, som nok vil bli en mal for kommende HTL-hoteller, finner du ingen tradisjonell resepsjon.

Medarbeiderne er ute på «golvet», og hjelper til ved innsjekkingsskranken hvis kundene ønsker det. Alle de ansatte gjør forskjellige arbeidsoppgaver, og det er derfor ingen definerte «resepsjonister». Hun som hjalp deg i resepsjonsskranken kvelden før, kan godt hjelpe deg med frokosten morgenen etter.

Verter

– Vi kaller dem verter, sier Högefjord.

Frokosten lages på kjøkkenet på hotellet, er ferdig laget, og langt unna den tradisjonelle hotellfrokosten du er vant til. Du kan velge mellom 5-6 forskjellige ferdige varianter (fersk brød med pålegg, smoothie, frukt, drikke etc.).

For selv om det ikke kan betegnes som fullverdig har hotellet eget kjøkken.

– Med alltid sentral beliggenhet for HTL-hotellene, legger vi ikke opp til noe fullt kjøkken. Våre verter gir i stedet tips, råd og anbefalinger til gode spisesteder like i nærheten, sier han.

– HTL har lagt stor vekt på den digitale opplevelsen, som blant annet innebærer fri wifi på hele hotellet, og også muligheten for gjestene til å koble sine Netflix- og Spotify-kontoer direkte til rommets LED-skjerm, sier Högefjord.

Lounge

Alt foregår i den nyetablerte loungen – som er hotellets hjerte.

– Det er en forlengelse av hotellrommet. Her samles gjestene – både i den innvendige loungen og den utvendige delen i bakgården. Vi ønsker å skape en liten perle eller oase midt i Stockholm sentrum med loungen, og håper at ikke bare hotellgjestene skal finne veien hit.

For bortsett fra noen få rom, er det små rom arealeffektive rom (12,5 kvadratmeter). Hver centimeter er utnyttet. Du finner blant annet ikke noe arbeidsbord; skal du arbeide så gjør du det i loungen. Der er det flust av kontakter ved alle sittegrupper og sofaer.

På rommet plasserer du koffertene under senga, som er hevet opp for å gi plass til det du har med deg.

– Betale for det du bruker

– Det gir litt luksusfølelse når sengene er hevet, mener Högefjord, og forklarer mer om rommene. – De fleste rommene er på denne størrelsen, men vi leier et gammelt renovert bygg i sentrum av byen, og noen av rommene ble større fordi vi ikke kunne gjøre dem om på grunn av den antikvariske verdien.

Les mye mer om HTL Hotels i det siste nummeret av magasinet Horeca, nummer 4 2014.

Powered by Labrador CMS