Restaurant søttitre_3

Lokalmat med nordisk vri i ny restaurant på Royal Garden

Trøndersk lokalmat med nordisk serveres på Trondheims nyeste restauranttilskudd, Restaurant Søttitre på ærverdige Radisson Blu Royal Garden Hotel.

Publisert

Restaurant Søttitre er navnet på den nye restauranten på Radisson Blu Royal Garden Hotel i Trondheim. (Foto: Hotellet)

Sentralt beliggende ved Nidelven i hjertet av Trondheim har hotellet skapt sitt eget kulinariske univers. Nå inviterer hotellet deg til å utforske trønderske delikatesser.

Lidenskap til mat

Trondheims nye restaurant, Søttitre, i Radisson Blu Royal Gardens nyoppussede lokaler, har gjort stor suksess med verdens beste råvarer hentet fra Trøndelags kulinariske skattkammer.

– Det handler om lidenskap til mat, råvarene står i første rekke og skal gi en enkel, men raffinert smak. Vi serverer mat med historie, delikatesser fra Trøndelag, tilberedt med en internasjonal «touch», sier driftsdirektør ved hotellet, Lasse Waagbø.

Et autentisk trøndersk måltid

Kjøkkensjefen på restauranten, Martin Sveen, har blant annet gått i lære hos Eyvind Hellstrøm på Bagatelle i Oslo, og har i mange år jobbet på store kjøkken i utlandet. Blant råvarene han har funnet frem til, finner vi kamskjell fra Frøya, hjort fra Hitra, storfe fra Trøndelag, lam fra Oppdal og hvalkjøtt fra Smøla.

Lokalmat med nordisk vri på restaurant Søttitre. (Foto: Hotellet)

– Filosofien bak Søttitre er at vi ønsker å tilby gjester fra både inn- og utland et autentisk trøndersk måltid, tilberedt på en utradisjonell måte. Vi vil utfordre gjestene til å utvide smaksopplevelsen, og se på norsk og trøndersk mat som spennende og smakfullt. Vi tar dermed opp konkurransen med anerkjente restauranter i byen og har et klart mål om at Søttitre skal bli et flott tilskudd til matbyen Trondheim, sier Waagbø.

Moderne atmosfære

Før nyåpningen arrangerte Radisson Blu Royal Garden Hotel en konkurranse på Facebook for å finne navn til den nye restauranten. Her kom det inn 72 navneforslag fra publikum, men valget falt komisk nok på det neste nummeret i rekken, som også er nummeret i adressen til Royal Garden i Kjøpmannsgata, nemlig «73».

Atmosfæren i restaurant Søttitre er moderne. Den store takhøyden gir et åpent inntrykk, samtidig som det er intimt. Det bys på et godt utvalg av vin, konjakk og whisky. Restauranten har i tillegg et godt utvalg av drikke som eplejuice og cider, naturligvis fra lokale trønderske produsenter.

Nyoppusset hotell

Moderne atmosfære i restaurant Søttitre på Radisson Blu Royal Garden.

– Vi ser virkelig frem til å ønske alle våre gamle og nye gjester hjertelig velkommen til vår nye a la carte restaurant, sier hotelldirektør Kjetil Vassdal.

Han kan i disse dager stolt vise frem «nye» Radisson Blu Royal Garden Hotel, etter at hele hotellet er pusset opp.

– Våre gjester og lokalbefolkningen har lenge savnet en a la carte restaurant på hotellet med fokus på høy kvalitet og kortreist mat. Vi er nå derfor svært glad for at vi kan tilby «Smaken av Trøndelag» til alle våre gjester, sier Vassdal.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS