Trysil Bike Arena ILLU
Trysil Bike Arena ILLU

Nå åpnes Trysil Bike Arena

Norges beste trail-syklist, Eirik Ulltang, åpner Trysil Bike Arena på kvelden fredag 20. juni. Det ligger til rette for å bli et spektakulært show på sykkel av Ulltang, like utenfor Radisson Blu Trysil.

Publisert

Trysil Bike Arena åpnes fredag 20. juni. (Illustrasjonsfoto)

Arbeidet med terrengsykkelparken har pågått over lengre tid, og kan nå skilte med en «skills course» utenfor Radisson Blu, og en flyttbar «pump track».

Terrengsykkelparken skal videreutvikles og vil være et tilbud for hele familien og for de som ønsker å teste og lære seg sti- og terrengsykling. Den er åpen hele dagen og er et gratis tilbud for alle.

Nytt stisykkelkart

– Radisson Blu Resort Trysil har stor tro på stisykkelsatsningen i Trysil og ønsker derfor å bidra inn i prosjektet, forteller Pontus Åkesson, hotelldirektør på Radisson Blu Resort Trysil.

– Hotellet bidrar med en ferdighetsbane rett utenfor døra og hotellet vårt blir et ideelt utgangspunkt for sykling. Vi blir et fantastisk bike in/bike out hotell om sommeren, sier Åkesson.

En aktiv og engasjert stisykkelgruppe i Trysil er i tillegg ute i terrenget og jobber på dugnad med tilrettelegging og forbedring av eksisterende stier. De har konsentrert seg om områder rundt Grimsåsen, Ås og Trysilfjellet.

Et nytt stisykkelkart gis ut av magasinet Terrengsykkel, på den årlige stisykkelfestivalen Utflukt som de arrangerer i Trysil 19.-22. juni. Trysilrittet er også et viktig arrangement i sykkelsatsningen, med over 1000 deltakere. Det arrangeres første helga i juli.

BikeSolutions, et av de ledende konsulentselskapene for stisykkel i Europa, vil være i Trysil deler av sommeren og planlegge og igangsette den videre utviklingen i 2014-15.

Mange aktører engasjerer seg i stisykkelutviklingen

– Vi åpner heisen hver lørdag fra 21. juni for å støtte utviklingen av opplevelser i Trysil og skape grunnlag for å sikre driften av Radisson Blu Resort Trysil gjennom sommeren og høsten, sier Helge Bonden, daglig leder i SkiStar Trysil.

– Fjellrunden med start og slutt på Turistsenteret blir en bra tur ved bruk av heisen, sier Bonden.

Trysilguidene lanserer stisykkelkurs hver lørdag og tilbyr sykkelguiding for å vise de beste stisykkelstedene i Trysil. SportLodgen, sportsbutikken på Radisson, har investert i flere terrengsykler til utleie, både halv- og fulldempede terrengsykler. I tillegg har Sport 1 i Trysil sentrum en stor sykkelavdeling.

Mange nye stisykkelløyper

Sykkelparken er starten på et større stisykkelprosjekt, hvor det vil bli bygget mange nye stisykkelløyper, som passer for hele familien og alle slags ferdighetsnivåer.

– Trysil Bike Arena skal bli et helhetlig stisykkelprodukt for hele familien, forteller Gudrun Sanaker Lohne, daglig leder i Destinasjon Trysil. - Vi skal egentlig gjøre det samme som vi har gjort om vinteren, utnytte naturen til å utvikle Trysil som en arena for lek og moro for familien, denne gangen med sykkel istedenfor ski.

– Skal vi utvikle et unikt produkt må det gjøres stort og helhetlig. I Trysil ligger alt til rette med infrastrukturen vi har på plass i form av bomuligheter, serveringssteder og handelstilbud. I tillegg har vi et stort utvalg av aktiviteter, som blir viktige for helheten av hva vi kan tilby, sier Lohne.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS