MathallenOslo2

Olavsrosa til Mathallen

Torsdag 19. juni tildels Mathallen på Vulkan den høythengende utmerkelsen Olavsrosa. Det er Stiftelsen Norsk Kulturarv som deler ut Olavsrosa til Norges beste kulturhistoriske opplevelsestilbud. Mathallen på Vulkan i Oslo er et bevaringsverdig industribygg ved Akerselva er fylt med nytt og levende innhold.

Publisert

Mathallen får Olavsrosa.

Norsk Kulturarv premierer bedrifter og institusjoner som driver næringsutvikling i gamle omgivelser, og som på den måten sikrer kulturminnene varig vern.

Liv og røre i Mathallen.

Begrunnelsen for tildelingen til Mathallen fra prisutdeler Norsk Kulturarvs fagråd er:

«Mathallen får Olavsrosa for godt eksempel på vellykket bytransformasjon av eldre, verneverdig industribygg med tilpassing til ny, bærekraftig bruk med de antikvariske verdiene i behold».

Olavsrosa deles ut av Norsk Kulturarv, en ideell stiftelse som jobber med å verne levende kulturminner landet over, som gårder, setre, kirkebygg, gamle skuter, jernbaner og hoteller, museer og, som i Mathallens tilfelle; industrihistoriske steder.

Kultursentrum

Mathallen.

Mathallen åpnet på Vulkan høsten 2012 i industrihallen som fra ferdigstillelsen i 1908 huset Vulkan Jernstøperi. I det som nå er Mathallen lå «Gamle Broverksted», som var i drift frem til 1950-tallet.

– For oss har det vært viktig å ta vare på den spennende historien, samtidig som vi ønsket å skape et attraktivt område. Vulkan har gått fra å være et "ikke-sted" til å bli en viktig del av Oslos kreative akse; Akerselva. Og det er mye takket være Mathallen og alle folkene den tiltrekker seg, sier Sverre Landmark i Aspelin Ramm, som står bak Mathallen.

Aspelin Ramm har de siste årene hatt en finger med i spillet i byutviklingsprosjekter der kultur er en viktig ingrediens – som DogA i Hausmanns gate 16 og Tjuvholmen med Astrup Fearnley Museet.

Viktig attraksjon for byen

Bente Holm, administrerende direktør i VisitOslo, gratulerer Mathallen med prisen.

– Mathallen har blitt en viktig og spennende kulturattraksjon for Oslo. Mathallen har vært med på å trekke stadig flere turister til området ved Akerselva, der vår kulturarv nå blir forbilledlig ivaretatt. Dette er svært positivt da mat og matkultur i større grad blir etterspurt av både tilreisende og media fra hele verden. Prisen er så absolutt fortjent og vi er stolt av å ha Mathallen i Oslo, sier Holm.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS