Hindsæter Busserull

På Hindsæter serveres det i busserull

Både norske og utenlandske turister er opptatt av å erfare noe av historien og kulturen i våre storslåtte omgivelser. Arbeidsantrekk formidler i mange av verdens turistdestinasjoner også den lokale tradisjonen. Derfor serveres det i busserull på Hindsæter Fjellhotell i Sjodalen.

Publisert

Serveringspersonalet i busserullen, som er spesiallaget for Hindsæter. (Foto: Hindsæter)

«Med busserullen har eierne på Hindsæter funnet et passende norskprodusert plagg som er både praktisk, pent og som formidler noe av historien og tradisjonen til området og Norge. Det er Bunadshandel på Ål, Ødegård AS, som har sydd busserullene våre», heter det i en pressemelding.

Hindsæter

Utsikt fra Hindsæter Fjellhotell. (Foto: Hindsæter)

Hindsæter ligger kun 18 km fra Besseggen, som nylig ble rangert av National Geographic som en av de 20 mest spennende fotturer i verden.

Stedet ligger i en av innlandets mest utpregete seterdaler, Sjodalen (med sommersetring og vinterlego), og er startpunkt for Nasjonal Turistvei Valdresflya.

Her serveres det både tradisjonell norsk mat (bl.a. rømmegrøt) og lokal mat (bl.a. reinsdyr fra Jotunheimen).

Saken fortsetter under bildet

Hindsæter Fjellhotell i Sjodalen. (Foto: Hindsæter)

Busserull

(av nty.busserun,fr.), betegnelse brukt i Norden fra 1700-tallet på en overtrekksbluse med enkel fasong sydd av rektangulære tøystykker. Blusen, som opprinnelig var en arbeidsskjorte for sjøfolk, ble et populært arbeidsantrekk for menn som ikke hadde bestemte yrkesdrakter. I 1970-årene ble busserullen tatt opp i motedrakten her hjemme for begge kjønn. (Store Norske Leksikon)

Pressemelding

Powered by Labrador CMS