Christian Andre Pettersen1

Pettersen og Maurseth i Linie Award

I dag, 5. juni, er det klart for finalen i Linie Award, konkurransen for unge nordiske kokker og bartendere, som nå har hatt en pause på tre år. Norske deltakere er Christian André Pettersen (24, kokk) og Anne Maurseth (26, bartender).

Publisert

Spiseriets soussjef Christian André Pettersen er skjerpet og klar for finalen i Linie Award 2014, som arrangeres torsdag denne uka. (Foto: Morten Holt)

Pettersen er til daglig soussjef på Spiseriet på Konserthuset i Stavanger, mens Maurseth er bartender på No. 19 i Oslo.

I dag, torsdag 5. juni er Linie Award, Nordens mest prestisjefulle konkurranse for fremadstormende kokker og bartendere, tilbake. Konkurransen arrangeres på Tjuvholmen sjømagasin i Oslo.

Christian André Pettersen. (Foto: Linie Award)

Les også: Linie Award er tilbake

Linie Award beskrives som et av de viktigste springbrettene for unge drink- og kokketalenter i Norden. Fra 24 håndplukkede nominerte står nå fire finalister igjen i hver av klassene.

Finalister i kokkeklassen

I finalen i kokkekonkurransen skal 24 år gamle Pettersen konkurrere med Ander Brettmark (25, Sverige) fra Dahls Bageri i Göteborg, Nicolay Skadborg (26, Danmark) fra Svinekløv Badehotel i Fjerritslev og Simo Oskari Pietarinen (25, Finland) fra restaurant GW Sundmans i Helsinki.

Les også: Meritterte Christian A. Pettersen representerer Norge i Linie Award

Finalister i bartenderklassen

"

Anne Maurseth. (Foto: Linie Award)

Anne Maurseth fra No. 19 i Oslo møter danske Aurimas Mulevicius (25) fra K-Bar Cocktail Bar i København, den finske representanten Daniel Hynes fra A-21 i Helsinki og svenske Oskar Johansson fra Corner Club i Stockholm i finalen torsdag.

Les mer om finalistene på Linie.com

Beæret over å delta i finalen

– Nordisk mat og drikke er mer i vinden nå enn noen gang tidligere, og det er mange flinke mat- og drinkkunstnere der ute. Jeg er veldig beæret over å få delta i finalen. Nå gleder jeg meg til å vise juryen hva jeg kan, sier 26-årige Anne Maurseth, som er eneste kvinne i finalen, og som skal forsvare de norske fargene i bartenderklassen.

Torsdag serverer Maurseth Halvor Digernes og de andre drinkjurymedlemmene en drink basert på akevitt, to typer sherry og Fernet Vincenzi.

Tøffe krav

"

Even Ramsvik leder juryen for kokkekonkurransen av Linie Award i dag. (Foto: Linie Award)

Unge finalister er plukket ut og er ifølge eksperter «the ones to watch» innen nordisk mat- og drinkkunst i årene fremover.

Nominasjonskravene er tøffe. For å komme på listen «The Ones to Watch» må man være under 26 år og utmerke seg som en av Nordens mest spennende talent innen nordisk mat- og drikkekultur. De nominerte må ha løftet frem nordisk mat og drikke i og utenfor Nordens grenser og ha egenskaper som gjør det sannsynlig at de vil videreutvikle nordisk kulturarv.

– Vi håndplukker de nominerte fra hele Norden, og får velge fra øverste hylle. Talentene som deltar i finalen har alle det lille ekstra, og jeg er sikker på at de kommer til å være toneangivende innen nordisk drink- og kokkekunst i mange år fremover, sier juryformann og tidligere Linie Award vinner, Even Ramsvik.

Linie Award

Linie Award er et springbrett for unge nordiske talenter og startet som kokkekonkurranse i 2004.

I 2011 ble det for første gang i tillegg holdt en drinkkonkurranse Linie Award arrangeres av Arcus AS i samarbeid med Fieldwork. Totalt 8 finalister får delta i Linie Award: En kokk og en bartender fra hvert av landene Norge, Sverige, Danmark og Finland. Finalistene blir i år håndplukket av mat- og drinkjuryene i løpet av april og mai 2014. I årets jury sitter anerkjente kokker og drinkeksperter fra Norge, Sverige, Danmark, Finland og USA.

Torsdag 5. juni møter finalistene hverandre på Tjuvholmen Sjømagasin, hvor de skal demonstrere deres beste matretter og drinker som enten skal inneholde eller passe godt til akevitt.

De to vinnerne, en fra kokkekonkurransen og en fra drinkkonkurransen, får reise på opplevelsestur til Tokyo sammen med formann for matjuryen, Even Ramsvik, og formann for drinkjuryen, Halvor Digernes. Her vil de få undervisning av anerkjente asiatiske kokker og bartendere og opparbeide seg unik erfaring linket til Linie Akevitt i Tokyo.

Powered by Labrador CMS