NM sunn veimat3

Prissetter sunn mat for folk i farta

Alle spisesteder og butikker som lager og serverer mat til folk i farta kan melde seg på og delta i en ny konkurranse, «NM i sunn veimat 2014».

Publisert

Prosjektleder Toril Gulbrandsen (til venstre.) og markedskoordinator Julie Langseth, begge Opplysningskontoret for frukt og grønt, lar startskuddet gå for «NM i sunn veimat 2014».

Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) slår et slag for mer næringsriktig fastfood, og inviterer til «NM i sunn veimat 2014».

To klasser

Det konkurreres i to klasser:

• Beste garnityr/tilbehør til varm eller kald fastfood, henholdsvis pølse eller hamburger og påsmurt/bagett.

• Beste ferdige, kjappe måltid i farta med frukt eller grønt som hovedingredienser.

Kunder vil også få anledning til å melde på sin favorittrett fra sitt favorittspisested, vel å merke på grunn av godt, grønt garnityr eller f.eks. som en ekstra god salat.

Åpen for alle

Opplysningskontoret for frukt og grønt ønsker med denne konkurransen å rette blikket både på garnityret og tilbehøret som fast food-menyene landet rundt serverer, og på frukt og grønt som selvstendige kjappe måltider, gjerne i form av salater.

– Derfor oppfordrer vi alle gatekjøkken, storkjøkken, convenience-shops, kafeer og quick service restaurants, med strategi for å servere sunn fastfood, til å melde seg på. De må gjerne være kjedetilsluttet, like gjerne som frittstående, sier prosjektleder Toril Gulbrandsen, til daglig matkonsulent i Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Hele menyen litt grønnere

– Formålet med dette norgesmesterskapet er naturligvis at bransjen skal bli motivert til å sette mer frukt og grønt på hele menyen, i det hele tatt tenke litt grønnere. Det er ikke mye som skal til for å løfte tilbudet, poengterer Gulbrandsen.

Det er lov til å hente inspirasjon fra det store utland. – Tenk bare på den berømte completosen; chilenske pølse i brød, som er utenkelig uten guacamole, finsnittet kålsalat og tomatsalsa, sier Toril Gulbrandsen.

Frukt og grønt morgendagens vinnere

Ernæringsfysiolog Camilla Andersen, som sitter i juryen, hilser «NM i sunn veimat velkommen».

– Bransjen trenger et kostholdsløft. Sunnhetsbølgen ruller over hele verden, og nettopp frukt og grønt er morgendagens vinnere på alle menyer. Det gjelder ikke minst for convenience-shops og spisesteder som ønsker familier med barn som kunder, sier Andersen.

Juryen

OFG arrangerer «NM i sunn veimat» i samarbeid med fagbladet FastFood og Fastfood.no.

I juryen som vil kåre de to vinnerne, sitter direktør Guttorm Rebnes i Opplysningskontoret for frukt og grønt, ernæringsfysiolog Camilla Andersen og Odd Henrik Vanebo, mangeårig redaktør i FastFood.

Påmelding og premier

Påmelding skjer ved å sende inn bilde av retten med enkel oppskrift, navn, firmanavn og adresse på e-post til julie.langseth@frukt.no.

Premie for vinner i begge klasser: Grønn gourmetreise til matfylket Rogaland.

Pressemelding

"
Powered by Labrador CMS