Beitostølen Atle Hovi Åge Skinstad

Fullbooket langrennstart på Beitostølen

Nok en gang blir det en yrende langrennshelg i forbindelse med sesongåpningen på Beitostølen, der overnattingsbedriftene fylles opp. 2500 senger i Beitostølen Bookings, og til sammen er det rundt 4000 senger, inkludert alle hyttene i området, er i ferd med å fylles opp.

Publisert

Skiforbundets langrennssjef Åge Skinstad (midten) foran Radisson Blu Beitostølen, som eies og drives av brødrene Bjørnar (til venstre) og Atle Hovi. (Foto: Aud Eva Bergo)

Norges Skiforbund dundrer inn i fjellandsbyen oppunder Jotunheimen med en solid delegasjon på 175 personer; 45 løpere i senior, junior og rekrutt, 25 i støtteapparat og i tillegg kommer over 100 sponsorrepresentanter, også de med eget støtteapparat på fem personer. NRK-sporten kommer med et stort produksjons-team for sine direktesendinger, i tillegg til TV2, VG, Dagbladet, Aftenposten, NTB, svenske medier som Expressen er selvfølgelig nysgjerrige på Northug foran ski-VM i Falun.

– Alt i alt snakker vi om rundt 120 presse/media-folk. Pågangen til sesongåpningen har ført til at det for lengst er opprettet ventelister på Beitostølen Resort for ledige overnattingsplasser denne helga, bekrefter bookingsjef i Beitostølen Resort, Ragnhild Bakken.

Startskudd 21. november

Startskuddet går fredag 21. november på skistadion på Beitostølen, der selvfølgelig mye spenning er knyttet rundt Petter Northug jr.

Åge Skinstad og Atle Hovi ønsker velkommen til sesongåpning på Beitostølen. (Foto: Aud Eva Bergo)

– Skiforholdene er bra allerede, og løypene bare venter på å få besøk av våre landslagsløpere som akkurat har kommet hjem fra Val Senales, sier skiforbundets landslagssjef Åge Skinstad.

– Beitostølen betyr kickoff for alle oss som arbeider med langrennssporten, og alle gleder seg til åpningsrennene; jentene så vel som guttene, enten de er sprintere, distanseløpere, skøyte- og klassisk-spesialister, her får alle prøvd seg i sine spesialøvelser, sier sportsjef Åge Skinstad i Skiforbundet.

– Det er viktig for oss at vi har våre beste løpere tilgjengelig for alle skirenn, og vi er glade for at avtalen med Petter er i boks. Alle våre lag gleder seg veldig til å få snø under beina på Beitostølen.

Alltid sikre snøforhold i november

Verdens største snøhaug, som ble lagret over sommeren, er nå blitt gjort om til skiløyper på Beitostølen. Dette er et millionprosjekt og et spleiselag mellom idrettslaget, næringslivet, skiforbundet og kommunen, som sikrer sesongåpninga for langrennseliten. Sjekk dimensjonene; dette er snø på høyt nivå, billedlig talt. (Foto: Bjørn B. Jacobsen)

Den massive trafikken av skiløpere til Beitostølen for tiden skyldes ikke minst snølagringsprosjektet: Beitostølen kan på grunn av det være først ut i Norge med langrennsløyper, noe som gjør seg mer og mer gjeldene i disse klimaendrings-tider.

Snølagringsprosjektet er kostbart, men Åge Skinstad er ikke i tvil om at dette er særdeles viktig:

– Snølagring er og vil være viktig fremover og her er Beitostølen et forbilde for alle sier Norges langrennssjef.

Powered by Labrador CMS