World of Coffee2
World of Coffee2

Kaffemessen World of Coffee kommer til Norden

Den store, internasjonale kaffemessen World of Coffee (WoC) vil i 2015 for første gang bli arrangert i Norden, nærmere bestemt i Göteborg. Messen er den største møteplassen for kaffebransjen i Europa og skal i juni neste år lokke en internasjonal kaffeelite til Svenska Mässan.

Publisert

– Det er stor interesse for skandinavisk kaffekultur, og messen gir Sverige, Norge, Finland, Danmark og Island mulighet til å gå sammen om å vise frem den nordiske kaffebransjen for resten av verden, sier Pernilla Olow-Gard, prosjektleder for messen i Göteborg.

Første gang i Norden

I løpet av tre dager vil baristaer, kaffebrennere, kaffeprodusenter og utstyrsleverandører fra hele verden vise frem de siste trendene, nyhetene og produktene i kaffebransjen. Dessuten vil det bli arrangert flere prestisjefylte kaffekonkurranser under messen, og det skal kåres verdensmestere i en rekke disipliner.

Det er første gang World of Coffee arrangeres i Norden, og arrangørene regner med 5000 fagbesøkende og 200 utstillere. Göteborg ble valgt som arrangør av messen i hard konkurranse med over 25 andre europeiske byer.

Kaffeelskere i nord

Vi nordboere er virkelige kaffeelskere. Vi drikker flere kopper per innbygger enn noe annet sted i verden. Dette er første og sannsynligvis eneste gang Sverige får stå som arrangør av denne messen. Og da vil vi benytte anledningen til å vise frem nordisk kaffekultur.

Programmet skal være attraktivt for baristaer, kafé- og brennerieiere, men også for restauranter, hoteller og hurtigmatfirmaer, der kaffen blir en stadig viktigere del av helhetstilbudet. Programmet består av seminarer, work-shoper og forelesninger som har det til felles at man ønsker å spre den gode kaffekulturen. Både internasjonalt anerkjente kaffespesialister og lokale aktører vil være til stede.

Ledende kaffeprodusenter

Allerede nå har store utstillere som Brita, BUNN Corporation, Johan & Nyström, Østerlandsk Thehus og Kahls Kaffe meldt seg på. Også kaffedyrkende land vil være representert på messen, og de besøkende vil få mulighet til å møte kaffeprodusenter fra blant annet Brasil, Guatemala, Uganda, Costa Rica, El Salvador, Honduras, Jemen og Etiopia.

En nyhet i 2015 er blant annet Re:Co, en debatt der kaffebransjens ledende aktører og strateger diskuterer utfordringene og mulighetene bransjen står overfor.

I den nye Trend Zone får de besøkende informasjon om de nyeste trendene og produktene, samtidig som et mat- og drikkeseminar forklarer hvordan store deler av servicebransjen kan tjene på å tilby kundene en god kaffeopplevelse.

Om WoC 2015

World of Coffee 2015 (WoC 2015) foregår ved Svenska Mässan i Göteborg 16.–18 juni 2015. Messen arrangeres av den europeiske bransjeorganisasjonen Speciality Coffee Association of Europe (SCAE) og har i over tiår tiltrukket seg kaffeentusiaster fra hele verden.

Messen er den største møteplassen for kaffebransjen i Europa. Her samles kaffeimportører, kaffebrennere, baristaer og kaffeprodusenter fra hele verden for å vise frem de siste trendene, nyhetene og produktene i kaffebransjen. De besøkende er hovedsakelig baristaer, kaffebrennere, kafeer, hurtigmatfirmaer samt hotell- og restauranteiere. Under WoC2015 vil det bli arrangert flere prestisjefylte konkurranser, og det skal også kåres verdensmestere i de ulike kaffekonkurransene. World of Coffee arrangeres på ulike steder hvert år og eies av den europeiske bransjeorganisasjonen SCAE.

Les mer på Worldofcoffee-nordic.com

"
Powered by Labrador CMS