Oslo kongressenter sau kokker

Matfest til nye høyder

For å sette en ekstra spiss på arrangementene har Oslo Kongressenter like greit ansatt en mesterkokk på heltid. I fjor lanserte senteret konseptet Matfest. Med solide, nordiske råvarer, dedikerte medarbeidere og et ønske om hele tiden å yte det lille ekstra, fortsetter Matfesten for full styrke. Nå kommer råvarene også fra fjellet.

Publisert

Kjøkkenansatte på Oslo Kongressenter har i høst vært i Ål i Hallingdal, der tusenvis av lam har tilbrakt sommeren i den frie fjellnaturen – mer enn 1000 meter over havet. 200 av dem skal bli til mat på kongressenteret midt i Oslo. (Foto: Oslo Kongressenter)

Bengt Sjöström er Oslo Kongressenters kjøkkensjef. Han er en av Sveriges mest populære og respekterte kokker, kjent fra TV4 og en rekke restauranter, både som eier og kjøkkensjef. Sammen med en entusiastisk ledelse og stab, lanserte han et helt nytt matkonsept i fjor. Med økt søkelys på kortreiste råvarer, matglede og tradisjonell mat med en moderne vri, ble Matfest en realitet.

Suksess i fjor

Bengt Sjöström.

De ansatte var selv med ut på jordbæråkrene til Egge gård i Lier og plukket til friske og kortreiste smoothies. Aperitiff av Liereple fra samme gård ble også raskt en favoritt. Tilbakemeldingene fra kundene tyder på at den nye satsingen er en suksess.

Foto: Oslo Kongressenter

– Men nå løfter vi Matfesten ytterligere 1000 meter, sier salgs- og markedssjef Helena Ahlmén.

Les mer om kongressenterets Matfest i 2013 her

Høyfjellslam

Sammen med noen av sine kjøkkenkollegaer har Ahlmén i høst vært i Ål i Hallingdal, der tusenvis av lam har tilbrakt sommeren i den frie fjellnaturen – mer enn 1000 meter over havet.

– Vi i Oslo Kongressenter er så begeistret over denne formen for dyrevelferd at vi har kjøpt 200 lam. Vi var selv med på å sanke dem sammen på fjellet i begynnelsen av september. Nå satser vi på at gjestene våre vil verdsette vårt engasjement og den gode smaken av høyfjellsbeitende lam som en fortsettelse av – og en ny episode i – vårt Matfest-konsept, sier kongressjef Helge Johansen.

150 000 måltider i året!

"

Foto: Oslo Kongressenter

Bengt Sjöström er opptatt av at de ansatte skal ha et forhold til maten de tilbereder og serverer.

– Vi er overbevist om at dyr som har det bra gir de beste råvarene. Og vi skal kunne fortelle gjestene hvor maten kommer fra, sier han, og understreker at alle råvarer blir plukket ut med omhu. Oslo Kongressenter stiller store krav til leverandørene, og råvarene er i all hovedsak produsert i Norge, sier han.

Det er ikke enkelt å produsere lokalmat i så store mengder. Å lage à la carte til 1000 mennesker er en vitenskap, men likevel fullt mulig for en kjøkkenstab som serverer svimlende 150 000 måltider i året.

Mulighetenes arena – til gull i EM

Muligetenes arena - Oslo Kongressenter. (Foto: Oslo Kongressenter)

Den sentrale beliggenheten i hovedstaden og saler og møterom med topp moderne teknikk gjør Oslo Kongressenter til et fleksibelt utgangspunkt for alt fra små møter til store konferanser og festligheter.

Men gjestene skal ikke bare sitte komfortabelt og høre godt. De kan også få en opplevelse de ikke glemmer med det første:

– I fjor ble vi spurt om å lage en fest med tema fra filmen «The Hunger Games» for Oslo City, forteller Sjöström.

Kjøpesenteret har i et par år jobbet målrettet for å styrke samholdet og øke entusiasmen på senteret, og «The OC Games» var kronen på verket.

Oslo Kongressenter tok utfordringen på alvor, og festen ble en fargesprakende suksess i en setting og med en meny gjennomført ned til minste detalj.

Og ikke nok med det: Oslo City vant også gull for dette arrangementet under «Kjøpesenter-EM» i Amsterdam.

Oslo Kongressenter.

Det kan du lese om her

– Vi liker å bli utfordret. Vi kaller oss Mulighetenes arena, og det forplikter, smiler Ahlmén.

Oslo Kongressenter

Oslo Kongressenter har 20 lokaler i ulike størrelser samlet under ett tak. Stedet skreddersyr alt fra mindre møter til større konferanser, banketter, julebord og eventer for rundt 150 000 deltakere fordelt på over 1000 arrangementer i løpet av året.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS