Radisson Blu Hotel Accra Airport Ghana

Nye Radisson Blu-hotell i Afrika

Carlson Rezidor lanserer sine første Radisson Blu-hotell i Uganda og Ghana. Radisson Blu Hotel Kampala åpnes i 2016 og Radisson Blu Hotel Accra Airport, The Exchange skal åpnes året etter.

Publisert

Radisson Blu Hotel Kampala.

Radisson Blu Hotel Kampala, Uganda, er en eksklusiv eiendom, med 195 rom, og vil ta i mot de første gjestene i fjerde kvartal, 2016. Radisson Blu Hotel Accra Airport, The Exchange vil omfatte 207 rom og åpner dørene i løpet av 2017.

– Vi ser frem til å etablere oss i Uganda. Turisme er en av landets raskest voksende sektorer, og Uganda er også blitt et viktig marked for utenlandske investeringer på grunn av sine rike oljereserver, sa Wolfgang M. Neumann, President & CEO i Rezidor, på African Hotel Investment Forum i Addis Abeba, Etiopia.

Voksende i Vest-Afrika

Radisson Blu Hotel Accra Airport.

– Etableringen i Ghana støtter vår strategiske vekst i Vest-Afrika, en ressursrik og raskt voksende region med betydelig potensiale for vårt kjernemerke Radisson Blu, la Neumann til.

Carlson Rezidor styrker sin posisjon som det ledende internasjonale hotellkonsernet på det afrikanske markedet. Med 30 hoteller under utvikling har kjeden den største porteføljen av hoteller og rom under utvikling på det afrikanske kontinentet (kilde: W Hospitality). Foruten Radisson Blu i det øvre sjiktet av livsstilsegmentet, driver Carlson Rezidor Park Inn by Radisson i mid-market segmentet. I begynnelsen av 2014 har kjeden også lansert to nye merker: Radisson Red (livsstilsegmentet) og Quorvus Collection for luksussegmentet.

– Vi er forpliktet til det afrikanske kontinentet, og tar sikte på å etablere Radisson Blu som det ledende varemerket i regionen, og vil utvikle Radisson Blu-hoteller i utvalgte hovedsteder og finansielle hubber der det er en betydelig etterspørsel etter internasjonalt merkede hotellrom, med høy kvalitet, forklarte Neumann.

Nye segmenter

– Quorvus Collection og Radisson Red vil tilby et ytterlige potensiale for vår vekst i regionen, og for å dekke alle segmenter i markedet. Vårt mål er å alltid være en del av lokalsamfunnet og engasjere oss der vi etablerer hoteller, understreker Neumann.

– Afrika er ett av våre viktigste markeder for vekst. Vi tror på potensialet på dette kontinentet, og er forpliktet til å bli en sentral aktør i reiselivssektoren over hele kontinentet, sier Elie Younes, Senior Vice President & Head of Group Development i Rezidor.

Konsernets utviklingsstrategi er bygget på en proaktiv kapitalinvestering med betydelig satsning i nye markeder.

Alle muligheter i Afrika

– Afrika tilbyr gode muligheter på grunn av sine enorme naturressurser og arbeidsstyrker, forbedret infrastruktur og en voksende middelklasse. Vi ønsker videre vekst på kontinentet sammen med våre eksisterende og nye samarbeidspartnere, gjennom transparente og ansvarlige forretningsforbindelser. Vi ønsker også å være en ledende arbeidsgiver i Afrika. Ved å skape nye arbeidsplasser for lokalbefolkningen og ved å engasjere oss i lokalsamfunnene kan vi gjøre en forskjell, sier Younes.

Carlson Rezidor åpnet sitt første hotell i Afrika i 2000, Radisson Blu Waterfront Hotel, Cape Town. Siden da har hotellkjeden bygget opp et imponerende nettverk av 51 hoteller og 11 500 rom i 21 land i Afrika, samt ett regionskontor i Sør-Afrika. Nye åpninger av konsernets hoteller inkluderer Radisson Blu Hotel, Maputo (Mosambik), Radisson Blu Hotel, Lusaka (Zambia) og Park Inn by Radisson Foreshore Hotel Cape Town (Sør-Afrika). Fremtidige åpninger inkluderer Radisson Blu og Park Inn by Radisson hoteller i Nairobi (Kenya), Kigali (Rwanda) og Cape Town (Sør-Afrika).

Pressemelding

Powered by Labrador CMS