Martina Bergman julklapp til alle2
Martina Bergman julklapp til alle2

Samler inn julegaver til vanskeligstilte

Det svenske hotellet Quality Hotel Galaxen i Borlänge samarbeider med den lokale ildsjelen Martina Bergman om arrangementet «Julklapp til alla», der poenget er å samle inn julegaver til økonomisk vanskeligstilte familier.

Publisert

Martina Bergman (til høyre) sammen med Helen Östergren fra Quality Hotel Galaxen (Printscreen DT.se)

Martina Bergman i Borlänge startet i fjor prosjektet «Julklapp til alla», Prosjektet ligger under Bergmans andre hjelpeinitiativ, Hjälptill.nu.

"

I fjor fikk prosjektet i den svenske småbyen inn 2000 julegaver til vanskeligstilte barnefamilier. (Foto: Printscreen DT.se)

– I fjor fikk vi inn 2000 julegaver, som vi deler ut i Hagakyrkan i byen like før jul. De som vi fikk til overs, har vi delt ut i løpet av året; på blant annet bursdager, sier Bergman til DT.se.

Følg «Julklapp til alla» på Facebook

Free to grow

I år har hun også innledet et samarbeid med Nordic Choice-hotellet Quality Galaxen.

For hver julegave som leveres inn via hotellet gir Nordic Choice Hotels 10 kroner til UNICEFs prosjekt «Free to grow», som har som mål å hjelpe barn som blant annet er blitt utsatt for overgrep.

"

Quality Hotel Galaxen i Borlänge er med i Nordic Choice Hotels, som eies av Petter A. Stordalen. (Foto: Hotellet)

– Vi så Bergmans initiativ i fjor. Nordic Choice Hotels har hvert år prosjektet «Ensam julgran söker paket», noe som kan sammenlignes med Martinas prosjekt, så derfor kontaktet jeg henne og lurt på om vi kunne samarbeide i år, sier Helen Östergren, som er forvaltningssjef på Quality Hotel Galaxen.

Både hjemme og i utlandet

Dette tilbudet, som også gjør det mulig for oss å ta imot julegaver på kveldstid, tok vi imot med åpne armer, og vi håper at det kan bli et langsiktig samarbeid.

– Vi slår to fluer i en smekk. Nå hjelper vi både barn her hjemme i Sverige og barn som har det vanskelig i andre land, sier Martina Bergman.

Les hele saken og intervju med damene på DT.se

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS