Ottar og lærlingene Anawat Sae-Khow og Stian7
Ottar og lærlingene Anawat Sae-Khow og Stian7

Satser på rekruttering

Skaslien Gjestgiveri i Grue i Hedmark har vært lærlingebedrift siden 1986. Anawat Sae-Khow og Stian Olai Hansen er henholdsvis den 39. og 40. i rekken av lærlinger, og nå er duoen klar for NM for kokkelærlinger i Stavanger i slutten av januar.

Publisert

Lærlingene Stian Olai Hansen (fra venstre) og Anawat Sae-Khow sammen med lærer og kokk på Skaslien Gjestgiveri Ottar Skaslien. (Foto: Morten Holt)

Etter å ha vunnet konkurransen for lærlinger i Hedmark og Oppland, gikk Skaslien-lærlingene videre til NM i Stavanger, som arrangeres på Jåttå videregående skole fra 23. og 24. januar.

Du kan lese mer på Norgescup på Norges Kokkemesteres Landsforenings hjemmeside NKL.no

Rett holdning

– Anawat Sae-Khow og Stian Olai Hansen er to iherdige kokkelærlinger med den rette holdningen og interessen for mat. Vi har også tidligere hatt med deltakere i NM for kokkelærlinger (2002 og 2013), og synes dette er en fin måte å trene til fagprøve på, samt et solid springbrett for karrieren videre, mener læremester Ottar Skaslien på Skaslien Gjestgiveri.

"

Stian Bergerud, som er 1. kokk på Skaslien, skal delta på Grüne Woche i Berlin. (Foto: Morten Holt)

Serverings- og overnattingsbedriften og konferansestedet på Kirkenær i Glåmdal har vært lærlingebedrift siden 1986, og de to som nå skal delta i NM er den 39. og 40. i rekken av lærlinger.

– Jeg mener at det er svært viktig å være med som lærlingebedrift for å holde faget i hevd, sier Skaslien.

Også til Grüne Woche

Skaslien Gjestgiveri, som tidligere også er kåret til «Beste spisested langs veien i Norge», skal også delta på Grüne Woche, som arrangeres fra 16. til 25. januar neste år.

– Vår førstekokk Stian Bergerud deltar på den store messen i Berlin for Norge og Oslo-regionen. Den store mat- og landbruksmessen har rundt 500 000 besøkende, 1700 utstillere, 5200 journalister fra 71 land, 200 høye politikere og 67 landbruksministere. Norge vil her vise hva vi har av landskap, mat og matkultur til hele verden. Vi er stolte av at vår kokk skal representere Norge, sier Skaslien.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS