Robert Lie Niklas Johansson Bagatelle (7)

Bagatelle stenger – igjen

De nye driverne klarte ikke å holde liv i Bagatelle. Gourmetrestauranten i Bygdøy Allé stenges nok en gang. Nylig leverte restauranten sitt sjette regnskap på rad med underskudd.

Publisert

Bagatelle (nærmest) stenger dørene. Lille B (bak) skal opprettholde lunsjserveringen. (Foto: Morten Holt)

Bagatelle skal ha tapt over 10 millioner kroner – hvert eneste år, og enkelte av driftsårene skal underskuddet ha vært større enn omsetningen.

Driften av søsterrestauranten vegg-i-vegg, Lille B, opprettholdes med lunsjservering. Lille B. har også Bib Gourmand i Guide Michelin.

Overtok driften på vårparten 2013

Restaurantsjef Niklas Johansson (fra venstre), kjøkkensjef Allan Poulsen og daglig leder Robert Lie klarte ikke å snu den negative Bagatelle-trenden etter at de overtok driften på ettervinteren i 2013. (Foto: Morten Holt)

Det er trekløveret Niklas Johansson, Robert Lie og den danske kjøkkensjefen Allan Poulsen som har ledet Bagatelle/Lille B den siste tiden. De overtok driften på vårparten 2013, etter at svenske Per Blomqvist også var inne en periode som daglig leder fra høsten 2010.

Les også: Blomqvist skal lede nye Bagatelle

Les også: Trekløver inn i ny Bagatelle-æra

Klarte ikke å snu trenden

Både Johansson og Lie hadde også lengre fartstid på Bagatelle i Hellstrøm-perioden, men klarte altså ikke å snu den negative Bagatelle-trenden etter Hellstrøms avgang.

"

Robert Lie i vinkjelleren på Bagatelle. (Foto: Morten Holt)

Det så en stund lovende ut, det virket som om de tre skulle klare å snu kursen. I desember 2013 skrev vi at Lille B og Bagatelle var i ferd med å gjenerobre sin stilling i Oslos restaurantverden – med blant annet en vinkjeller med 1350 titler til en verdi av seks millioner kroner.

Bagatelle har gått med solid underskudd de siste årene. (Foto: Morten Holt)

Samtidig meldte daglig leder Robert Lie om en dobling av omsetningen i 2013 sett i forhold til 2012. Men gjenerobringen skjedde likevel ikke under trekløverets ledelse

Les også: Vin for seks millioner kroner

– Veldig trist, mener Sveaas

Det skulle vise seg at restauranten Bagatelle ikke klarte seg uten sin tidligere sjefskokk Eyvind Hellstrøm. Nå stenges dørene nok en gang.

"

Lunsjserveringen på Lille B. opprettholdes. (Foto: Morten Holt)

– Dette er veldig trist, sier Bagatelle-eier Christen Sveaas til DN.no. Sveaas hyller samtidig Eyvind Hellstrøms innsats gjennom 27 år på Bagatelle. Hellstrøm forlot restauranten natten til 22. desember 2009.

Les også: Slutt for Hellstrøm på Bagatelle

Les også: Christen Sveaas har tapt over 44 millioner kroner på gourmetmat (DN.no)

Les kommentaren til Torgrim Eggen om Bagatelle-stengningen på DN.no her

"
Powered by Labrador CMS