Bjarte Gjerde frokostsal Rica Nidelven
Bjarte Gjerde frokostsal Rica Nidelven

Bjarte Gjerde takker av

En av de mest markante personene i hotellbransjen i Norge det siste tiåret, Bjarte Gjerde, har bestemt seg for å fratre sin stilling som hotelldirektør ved Rica Nidelven Hotel.

Publisert

Bjarte Gjerde gir seg som hotelldirektør på suksesshotellet Rica Nidelven. (Foto: Morten Holt)

– Jeg har vært hotelldirektør ved Rica Nidelven Hotel i mer enn 11 år, og nå synes jeg tiden var moden for å slippe til nye krefter. I tiden fremover vil jeg fortsatt være aktiv i arbeidslivet, men jeg vil benytte mine gode erfaringer og kompetanse på andre områder, sier 66 år gamle Bjarte Gjerde, som har vært regiondirektør for Rica Hotels Midt-Norge de siste 14 årene.

Starter eget firma neste år

Bjarte Gjerde er "frokostkongen" fremfor alle andre i den norske hotellbransjen. (Foto: Morten Holt)

– Jeg har ikke tenkt å gi meg helt, og etter at oppsigelsestiden er unnagjort 4. mai 2015 har jeg planer om å arbeide gjennom eget firma. Jeg har en forretningsidé, opplyser Gjerde, og fortsetter: – Jeg har opparbeidet en del kompetanse og erfaring som jeg kan bygge videre på, sier hotelldirektøren, som har strategisk ledelse som fag fra handelshøyskolen.

Fratrer før Nidelven blir Scandic-hotell

Gjerde fratrer sin stilling 31. oktober, noe som er i underkant av to uker før Rica Nidelven omprofileres til Scandic Nidelven (11. november 2014)

– Jeg har vært veldig lenge i denne bransjen, og jeg er overbevist om at dette er den ryddigste måten å gjøre dette på. Dette sikrer at vi holder fokus på fortsatt å drive hotellet på en profesjonell måte slik at Nidelvens posisjon i markedet består, sier Gjerde.

Bjarte Gjerde ønsker å starte eget firma neste år-

Han avviser at dette har noe med at Scandic Hotels har overtatt og skal omprofilere alle Rica-hotellene: – Scandic har vært tydelig på at Rica skal drives som før og ikke tukles på. Det tror jeg dem på. Men når en slik sammenslåing skjer, må man være veldig klar og motivert. Jeg har direktør ved Rica Nidelven i mer enn 11 år, og synes nå det er på tide å gjøre noe nytt.

Dyktig hotell- og regiondirektør

Han har vært en del av Ricas konsernledelse i 14 år og har hatt stor suksess gjennom en årrekke i Rica som hotelldirektør og regiondirektør, og Rica Nidelven Hotel har blant annet vunnet prisen for landets beste hotellfrokost ikke mindre enn åtte år på rad.

– Gjerde har vært en svært dyktig hotelldirektør og regiondirektør, og resultatene hans på Nidelven snakker for seg selv. Det er naturligvis trist å miste en slik ressurs, men jeg har samtidig forståelse for og respekterer at han ønsker å fratre sin stilling nå, sier administrerende direktør i Scandic Norge, Svein Arild Steen-Mevold.

Horecas septemberutgave i 2014.

Les også: Bjarte Gjerde ble Årets Hotelleder i 2009

Premiehotellet

Gjerde har ledet Rica Nidelven til åtte frokostpriser på rad, men også sørget for at hotellets ansatte har fått utvikle seg og delta i nasjonale konkurranser med stort hell. I den siste utgaven av magasinet Horeca (nummer 5 2014) kan du lese om premiehotellet i Trondheim.

Les også: Rica Nidelven vant frokostprisen nok en gang

Bare denne sommeren har hotellets kokker vunnet to gjeve priser. Først vant Christopher Davidsen Global Chef Challenge, og ikke lenge etterpå vant Odd Ivar Jørgensen Årets Sjømatkokk 2014. De to seirene føyer seg inn i en lang rekke priser og utmerkelser til hotellets ansatte.

Les også: Rica Nidelven vinner "alt" (sak fra 2013)

Marianne Sinnes blir konstituert hotelldirektør

Marianne Sinnes trer inn i stillingen som konstituert hotelldirektør på Nidelven fra 1. november. Sinnes kommer fra stillingen som assisterende hotelldirektør, og vil lede hotellet gjennom omprofileringen som er på trappene.

– Vi starter nå arbeidet med å finne en god erstatter for Bjarte Gjerde, sier Steen-Mevold.

"
Powered by Labrador CMS