Østbanehallen2
Østbanehallen2

Dette blir serveringsstedene i «Ø»

I slutten av januar 2015 åpner Østbanehallen i Oslo under navnet «Ø» . «Ø» vil bestå av seks restauranter, to kaffebarer, en isbar, et hotell og et matmarked. Dessuten blir det turistinformasjon og fire butikker andre butikker i Østbanehallen.

Publisert

Illustrasjon: Mellbye Arkitektur Interiør AS

Dette vil du finne i «Ø»

Dette er serveringsstedene du vil finne i nyskapningen, som åpnes i januar neste år:

Brazzeria

Fransk-italiensk restaurant som skal forene det franske brasseriet og den italienske pizzeriaen med både klassiske franske retter og steinovnsbakt italiensk pizza.

Spuntino Focacceria og Bar

Tilknytttet Brazzeria, og vil ligge ute i selve hallen.

Christer Rødseth skal lede Fjøla. (Foto: Tom Haga)

Opland Burger & Steak

Her skal det servereres «Homestyle burgers, smoked barbecue and steaks from the farm», alt tilberedt på trekullgriller. Restauranten har også en egen bar med øl- og vinrom.

Fjøla

Skal bli en restaurant med sterkt søkelys på norske råvarer. Fjølas kjøkkensjef blir Christer Rødseth, ungt kokketalent som nylig var commis for Christopher Davidsen da han vant Global Chef Challenge.

Royal Gastropub

Ole Jonny Eikefjord skal drive Bella Bambina.

Pub med rikholdig utvalg av øl, både lokalt brygget og fra mange av verdens kontinenter. Her skal det serveres kortreist håndverksøl fra eget mikrobryggeri i Nydalen, og god og real pubmat som kjøttrike hamburgere og sprø fish n´chips.

Bella Bambina

Skal drives av Ole Jonny Eikefjord og ligger vegg i vegg med hotellet. Bella Bambina serverer hjemmelaget pasta og klassiske italienske retter.

Yo! Sushi, sushi tilberedt på stedet og servert i et forrykende tempo.

Steam Kaffebar satser på kvalitet og barrista-kunnskap i kombinasjon med lav terskel og hyggelig service. Vil ha et rikholdig utvalg av bakervarer og hjemmelagde småretter.

Isbaren Ben & Jerrys

Klassisk amerikansk isbar.

Dropsen

Spesialist på sjokolade, som fører håndlaget konfekt og andre sjokoladespesialiteter fra hele verden. Dropsen kan tilby over 1500 forskjellige sorter og er kjent for stor bredde og dybde i sortimentet.

Flavours food market

Flavours blir et matmarked med ferske kvalitetsprodukter på hele 500 kvadratmeter. Flavours tilbyr blant annet ferske brød og andre bakervarer, salat, frukt og grønt, og ferdige måltider. Det vil også tilbys et bredt utvalg av øl.

Oliviers & Co

Satser på høykvalitets olivenolje og kulinariske spesialiteter fra middelhavslandene.

Comfort Hotel Grand Central Station

Hotellet holder åpent i hele ombyggingsperioden. Hotellet ønsker å ta Østbanehallens historiske betydning på alvor – du kan blant annet sjekke inn på jernbanedirektørens kontor fra 1892.

Blomsterglede

Fagbutikk som tilbyr sine tjenester innenfor både blomster, inne- og uteplanter.

L’Occitane

Hudpleieprodukter og dufter som er inspirert av gamle tradisjoner fra Provence og landene rundt Middelhavet.

VisitOSLO

Turistinformasjonen til VisitOSLO blir hovedstadens offisielle besøks- og informasjonssenter for byens besøkende og innbyggere.

Oslo Gift Shop

Oslo Gift Shop skal dele lokaler med VisitOSLO. Det blir en gavebutikk med klassiske norske gaveartikler som troll, lusekofter og ullsokker.

God miks

Illustrasjon: Mellbye Arkitektur Interiør AS

– Vi veldig glade for at vi har fått på plass en så god miks av spisesteder og forretninger på "Ø". Hvert enkelt konsept vil møte ulike behov og fylle ulike sosiale funksjoner på det som blir Oslos eneste innendørs torg, omkranset av høye trær og stemningssatt av en naturlig belysning som endrer seg gjennom døgnet og gir publikum en følelse av å være ute, selv når de koser seg inne i varmen midt på vinteren, sier Trond Rusten, prosjektdirektør i Rom Eiendom i en pressemelding.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS