Green Key2 foto erik en groene sleutel

Green Key klar for Norge

FEE Norway lanserer miljøprogrammet Green Key i Norge. Dette er reiselivets miljømerke, og per i dag en av de største globale miljøsertifiseringsordningene for overnattingssteder.

Publisert

Green Key er nå tilgjengelig i Norge. (Foto: Erik van Dijk)

Green Key er anerkjent og støttet av United Nations World Tourism Organisation (UNWTO) og United Nations Environmental Programme (UNEP).

Økt etterspørsel

– Vi er svært fornøyde med å starte opp Green Key programmet i Norge. Vi har de siste årene opplevd en økt etterspørsel etter et internasjonalt miljømerke for reiselivsbedrifter, og fra representanter fra hotell- og campingbransjene, og er derfor veldig glade for at vi nå også kan tilby dette i Norge. Vi er veldig positive til at mange hoteller og campingplasser vil ønske å bli miljøsertifisert gjennom den internasjonale og anerkjente Green Key-ordningen, sier Marit Kjellesvik, som er Nasjonal Green Key Operator i Norge

2200 sertifiserte enheter i 45 land

Illustrasjonsfoto: Finn Bolding Thomsen

Internasjonal Green Key Director, Finn Bolding Thomsen, legger til:

– Green Key er i dag et av verdens største miljømerker innen reiselivsindustrien med mer enn 2200 sertifiserte enheter i 45 ulike land. Det er hyggelig å se at det er interesse for Green Key i Norge, og vi gleder oss til å ha hoteller og campingplasser sertifisert med Green Key i Norge i fremtiden.

Green Key

Green Key er i dag et av verdens største miljømerker innen reiselivsindustrien med mer enn 2200 sertifiserte enheter i 45 ulike land. (Foto: Erik van Dijk)

Green Key har til hensikt å fremme bærekraftig turisme, samt å bidra til å forebygge klimaendringer ved å belønne og støtte virksomheter som gjennomfører positive miljøtiltak.

Green Key har som mål å endre praksis og adferd hos reiselivsaktører, inkludert gjester, bedrifter, myndigheter og lokalsamfunn, i bærekraftig retning. Dette gjennom å øke bevisstheten blant både ansatte og gjester, ved å fremme bærekraftige rutiner og bruk av teknologi, ved å støtte opp under miljøvennlige og ansvarlige bedrifter, redusere energibruk og ressursforbruk.

Green Key startet i Danmark i 2004, og ble i 2002 innlemmet i FEE (Foundation for Environmental Education). Det har siden da vokst og har nå spredd seg til 45 land og mer enn 2200 sertifiserte enheter.

I Norge drives Green Key av Stiftelsen FEE Norway.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS