Horeca 06 14 omslag nett
Horeca 06 14 omslag nett

Horeca nummer 6 på vei til abonnentene

Årets sjette utgave av magasinet Horeca er nå på vei til abonnentene. Hovedtemaet i dette nummeret er kaffe, og ellers vil du blant annet finne artikler om sild og Nord-Norges "gull", poteten Gulløye.

Publisert

Omslaget på Horeca nummer 6 2014. (Foto: Morten Holt/Layout: Tove Sissel Larsgård)

Den går under mange navn; Gulløye, gullauga (uttales gudlauga, er nemlig Islands nasjonalpotet) og også under navnet Midnattsolpotet sammen med enkelte andre sorter. Midnattsolpotet er en fellesbetegnelse og merkenavn på poteter dyrket nord for Polarsirkelen.

Og det er på grunn av sistnevnte betegnelse, at den vokser sakte under karrige forhold, men med lys hele døgnet gjennom det meste av vekstperioden, som gjør potetsorten så unik og smaksrik. Vi var med under innhøstingen tidligere i høst, der også mesterkokk Odd Ivar Solvold tilberedte Gulløye ute i potetåkeren.

Les mer om Gulløye i Horeca nummer 6 2014

Sild på menyen

Nå skal silda frem på bufeene og menyene igjen – i hvert fall hvis Mills Proffpartner får det som de vil.

– Vi ønsker rett og slett å gi silda nytt liv, og gi den et moderne og mindre «gubbete» uttrykk. Silda var i ferd med å bli en glemt produktgruppe i Norge, og det måtte vi gjøre noe med. Det er fantastisk råvare som vi fortjener mye større oppmerksomhet enn den har hatt de siste årene, sier kjøkkensjef hos Mills Proffpartner, Tomas E. Karlsen. Mills har sammen med Kulinarisk Akademi lansert en rekke småretter, og også funnet frem til viner som egner seg til de forskjellige silderettene.

Følg gjerne Horeca/Horecanytt.no på Facebook!

Tema kaffe

"

Vi lar barista Bella (Isabella Ekdahl) i bRests kantine i Lakkegata illustrerer at kaffe er hovedtemaet i Horeca nummer 6 2014. (Foto: Morten Holt)

Kaffe er hovedtemaet i Horeca nummer 6. Over 15 sider kan du lese nyheter, trender og reportasjer om kaffe, produsenter og kafeer.

Blant stedene du kan lese om, nevner vi Crema Kaffebrenneri i Sandefjord og Kafé Fryd, en nyåpnet og annerledes kaffebar i Kongsvinger sentrum. Vi har også vært med på «Kaffedagene», som ble arrangert av Norsk Kaffeinformasjon i september.

Les mer i Horeca nummer 6 2014

Vin og vilt

Vi er midt i jakt- og viltsesongen. I vintemaet i dette nummeret har Svein Lindin og Tor Frostmo sett nærmere på hvilke viner som passer til forskjellige typer vilt.

Til retter tilberedt av vilt anbefales vin med kraft og fylde. Viltkjøtt som er magert er nødvendigvis ikke avhengig av tanninrike viner, men behøver derimot aromatisk tilpasning. Det er ikke slik at viltkjøtt ikke tåler tanniner, mens oksekjøtt derimot, som har mye isprengt fett tåler tøffere og mer tydelig preg av tannin.

Les mye mer i Horeca nummer 6 2014

Kokk på sjøen

Ove M. Hatlestrand har arbeidet i 26 år som kokk på båt, de siste tre årene på Color Magic. Nå er han 1. kokk buffet på båten. Vi har besøkt ham på båten, og sett litt nærmere på hans hverdag ute på havet.

Urokkelige Nidelven

Rica Nidelven er urokkelige som Norges «frokosthotell». Trondheimshotellet vant også 10-årsjubileet av Twinings Best Breakfast, eller det som ofte blir betegnet som kåringen av landets beste hotellfrokost. Rica Nidelven vant for niende gang på rad.

Samtidig inntar Nord-Norge premiepallen. Andreplassen gikk til Thon Hotel Lofoten i Svolvær, mens Tromsø-hotellene Clarion Hotel the Edge og Rica Ishavshotel delte tredjeplassen.

Les mer om kåringen i Horeca nummer 6 og enda mer på Horecanytt.no

Les mer om frokostkåringen her

Typebedrift og portrett

Roar i Bua i Tønsberg er vår typebedrift i dette nummeret, og vil du komme litt mer under huden på den nye daglige lederen i stiftelsen Bocuse d’Or Norge, Arne Sørvig, kan du lese portrettet i magasinet Horeca nummer 6 2014.

Akevitt, bindeledd mellom bonde og kokk og isprodusent

I dette nummeret kan du også blant annet lese om Fra Bonden til Kokken, et selskap Petter Wahl Sekne nylig har etablert for å skape et bindeledd mellom alle de gode lokale produsentene og kjøkkensjefene og kokkene på serveringssteder i Oslo-området.

Videre kan du lese om Frantz Tandberg Taffel Aquavit, ifølge produsenten Norges eldste, som relanseres, og Kulinaris, en isprodusent på Kolbotn som skiller seg litt ut – for å nevne noen artikler du finner i dette nummeret.

Faste spalter

I tillegg til en rekke andre små og mellomstore artikler, er det som vanlig masse lesestoff i de faste spaltene Bransjenytt, Nytt om navn, Landet Rundt, Norden Rundt, Verden Rundt, Produkter, Bransjejus og Bransjekalender.

God lesning!

Du kan abonnere på Horeca her

Last ned enkeltsider eller hele utgaver her

Du kan også abonnere gratis på nyhetsbrev fra Horecanytt.no her

"
Powered by Labrador CMS