Frank Kristoffersen4

Kjemper om å bli Nord-Norges beste kokk

Onsdag 17. september avgjøres hvem som får tittelen Arktisk Kokk 2014. Kokkekonkurransen vil pågå i Bodø Spektrum under arrangementet Reiseliv i Nord. Seks finalister kjemper om den gjeve tittelen, og de har kvalifisert seg i tøff konkurranse med 14 andre talentfulle kokker fra nord.

Publisert

Frank Kristoffersen er en av de seks finalistene i Arktisk Kokk 2014. (Foto: Morten Holt)

En hemmelig jury valgte ut de seks, som kommer fra Bodø (2), Harstad, Narvik, Tromsø og Sørvågen i Lofoten.

De seks finalistene er:

Anders Sletten (til høyre) fra Hoelstuen i Harstad er en av finalistene. Her sammen med daglig leder for Hoelstuen, Nils Arthur Gjeitanger. (Foto: Morten Holt)

Anders Sletten (Hoelstuen AS i Harsta)

Anette Bjørnsen (Maren Anna/Børsen i Sørvågen, Lofoten)

Roghell Chan (Restaurant Smak Bodø)

Frank Kristoffersen (Linken Restaurant Narvik),

Lasse Fisker (De 4 Roser Tromsø)

Espen Ramnestedt, Restaurant Smak Bodø

Arktiske råvarer

På konkurransedagen har finalistene seks timer på seg til å kreere en treretters meny som består av disse hovedråvarene: Reinsdyrtunge, reinsdyrhjerte og Kvit Kjerringøy (forrett), klippfiskloins med skinn, gulløye og fjellmandel (hovedrett) og tindved, solbær og Valrhona Caraïbe 66% (dessert). Hver kokk skal lage åtte porsjoner av hver rett, som serveres til juryen.

De tre som kommer på pallen, får alle en matfaglig reise eller opplevelse.

1.premien har en verdi på 20 000 kroner, 2. premien er på 8000 kroner og 3. premien er på 5000 kroner. Vinneren kåres ca. kl. 16.15 i Bodø Spektrum.

Inspirasjon og ganefryd

Konkurransen arrangeres av matnettverket Arktisk Meny, som ønsker å stimulere til bruk av råvarer fra vårt arktiske spiskammer.

Målet er også å inspirere kokker og kjøkkensjefer til å kreere nye og spennende retter til glede for øye og gane, og også å høyne statusen til kokkeyrket. Arktisk Kokk har vært arrangert siden 2001.

Reiseliv i nord

Nordnorsk kokkekunst i fokus den kommende uka. (Foto: Morten Holt)

Konkurransen Arktisk Kokk er en del av det store reiselivsarrangementet «Reiseliv i nord», som arrangeres 16. – 18. september i Bodø. Dette er reiselivets største møteplass i nord, og samler flere hundre deltakere til de forskjellige arrangementene.

Reiseliv i Nord består av fire hovedarrangement: Arktisk kokk, konferansen «Reiseliv i Nord 2014» som arrangeres 16. september, konkurransen Arktisk Verdiskapning og Storhusholdningsmessa i Bodø Spektrum.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS