Norsk på menyen Matmerk Nina Sundqvist

Menykonkurranse for norske spisesteder

Matmerk inviterer til menykonkurranse for norske spisesteder. Matmerk har revitalisert Stiftelsen Norsk Matkulturs menypris og oppfordrer nå alle landets spisesteder til å delta i konkurransen Norsk på menyen (2014).

Publisert

Matmerk med direktør Nina Sundqvist i spissen har tatt initiativet til en ny norsk menykonkurranse - en videreføring av Stiftelsen Norsk Matkulturs menypris. (Foto: Matmerk)<em></em>

– Denne prisen skal være en fjær i hatten til restaurantene som serverer flotte, norske råvarer og forteller de gode historiene bak maten, sier administrerende direktør i Matmerk, Nina Sundqvist.

Norsk på menyen

Vinnermenyen skal løfte frem norske råvarer og tradisjoner både gjennom maten som serveres, og gjennom språket som benyttes i beskrivelsen av rettene. Det legges vekt på bruk av lokale og norske råvarer, og at menyen på en lettfattelig og fengende måte formidler tradisjoner og tilhørighet.

– Jeg håper flere spisesteder oppmuntres til å være bevisst på hvordan de bruker det norske språket i sine menyer, eller spisekartet om du vil, sier hun Sundqvist.

Om prisen og påmelding

Prisen deles ut i forbindelse med Fagdag for norsk mat i Oslo torsdag 30. oktober, og består av et stipend på 25 000 kroner.

Stipendet skal brukes til reiser, kurs eller utdanning som skal inspirere arbeidet med å fremme norsk mat og matkultur. Menyene blir vurdert av en bredt sammensatt og uavhengig jury, bestående av fagpersoner innen matproduksjon, reiseliv og språk.

Restauranter som ønsker å delta kan sende inn sin meny til Matmerk, postboks 487 Sentrum, 0105 Oslo eller til Marit.Strand@matmerk.no innen fredag 10. oktober.

Pressemelding

"
Powered by Labrador CMS