Trondheim Play1
Trondheim Play1

Nærmere 6000 i allsang under Trondheim:Play

Et stykke trøndersk rockehistorie ble skrevet da nærmere seks tusen feststemte trøndere lørdag hadde funnet veien til Lerkendal i Trondheim og den nye festivalenTrondheim:Play, iscenesatt av Scandic Lerkendal.

Publisert

Nærmere 6000 mennesker var til stede da Trondheim Play ble arrangert på Lerkendal.

Med stort sett det som kan krype og gå av betydningsfulle trønderrockere på samme scene ble det en forrykende feiring av det nyåpnede hotellet Scandic Lerkendal.

Trondheims nye musikkfestival Trondheim:Play samlet i går et historisk antall trønderrockartister på samme scene.

Åpning

Bjarne Brøndbo og DDE sørget som vanlig for liv i konserthallen.

Anledningen var åpningen av Scandics nye kurs- og konferansehotell på Lerkendal. Kjente artister som DDE, TNT, The Kids, Sie Gubba, Stage Dolls, Terje Tysland, Ida Jenshus, Tre små kinesere, Casino Steel og Claudia Scott samlet mer enn syv tusen elleville trøndere til en festival helt utenom det vanlige.

− Når vi ser hva vi har fått til sammen med Scandic her på Lerkendal blir jeg nesten rørt. Å samle et slikt lag med artister på en så fin arena som Lerkendal, og med så mange feststemte trøndere er ganske spesielt. Dette opplever man ikke ofte i Norge, sier Svein Bjørge i Trondheim Alive som arrangerte festivalen sammen med Scandic.

En ny, stor konsertarena

De aller fleste kjente trønderartistene var på plass.

Målet for arrangørene er at Trondheim:Play skal bli et årlig arrangement, og mottakelsen blant trønderne og gårsdagens arrangement øker sannsynligheten for gjentakelse. Scandic Lerkendal er et av Nordens største kurs- og konferansehotell, og beliggenheten i tilknytningen til Lerkendal Stadion og de tilhørende fasilitetene gjør området til en perfekt arena også for de store konsertanledningene.

− Trondheim:Play har blitt et fantastisk arrangement som frister til gjentakelse, og selv jeg som ikke er trønder må innrømme at det rykket alvorlig i rockefoten. På en kveld som dette er det umulig å ikke være stolt, både over Trondheim:Play og det utrolig flotte hotellet vi har fått her i Trondheim, sier administrerende direktør for Scandic Norge, Svein Arild Steen-Mevold.

Gamle helter for siste gang

Et verdig punktum for The Kids, mente Dag Ingebrigtsen.

En av attraksjonene på scenen på Lerkendal var de gamle heltene i The Kids, som var samlet igjen for første gang på seks år, til noe som sannsynligvis vil være deres aller siste konsert. Det ble et hjertelig gjensyn mellom gamle helter og et entusiastisk publikum.

− Det er selvsagt utrolig artig å stå sammen på scenen igjen, og særlig foran et publikum som vi opplevde i kveld. Selv om vi aldri vil si noe sikkert om fremtiden synes vi dette var et verdig punktum, og helt klart på rett arena, sier vokalist i The Kids, Dag Ingebrigtsen.

En hyllest til Trondheim

Trondheim:Play var den store markeringen av at Scandic Lerkendal omsider er åpnet etter nesten 2 års bygging. Hotellet er et av Nordens største kurs- og konferansehoteller, og er bygget i tilknytning til Lerkendal Stadion. Total har hotellet 1243 senger og en konferansekapasitet på opptil 23.000 mennesker. I tillegg er hotellet landets 3. høyeste bygg, og et av verdens mest miljøeffektive hoteller. Idéen om Trondheim:Play ble utviklet i samarbeid med Trondheim Arena og Svein Bjørge, underveis i byggeprosessen.

Se video fra Trondheim:Play her

− Scandic Lerkendal er et svært viktig hotell for oss, og vi tror Trondheim er en by som har et enormt potensial. Derfor ønsket vi å gi noe tilbake til byen og trønderne. Etter kveldens respons å dømme virker det som om dette ble godt mottatt, sier Steen-Mevold.

Pressemelding

"
Powered by Labrador CMS