Even Ramsvik1
Even Ramsvik1

Ramsvik med streetfood i Oslo

Even Ramsvik, kjent fra Michelin-restauranten Ylajali, er valgt ut som den norske kokken i forbindelse med Street Food by Diners Club, som nå skal arrangeres i de skandinaviske hovedstedene. Neste uke, fra tirsdag 16. september til lørdag 20. september kan du smake hans retter på Stortorget i Oslo.

Publisert

Even Ramsvik serverer streetfood på Stortorget i Oslo i neste uke. (Foto: Arkiv)

Diners Club feirer sin historie som verdens første betalingskort, som ble «født» på en restaurant i New York i 1950.

I den forbindelse har de latt noen av Norden beste kokker gjøre sin tolkning av streetfood. I Oslo er det Ramsvik som har fått oppdraget, og i perioden 16. til 20. september er det hans retter som vil bli solgt fra trucken, som skal plasseres på Stortorget i Oslo.

Muligheten for flere

Dette sier Ramsvik til nettsiden Dinersclub.no:

Hva er så forlokkende med foodtrucks, Even?

– Vi har en liten restaurant, så det beste med foodtrucks for meg er at vi gir flere mennesker mulighet til å ta del i vår filosofi og nyte våre råvarer og den kvaliteten vi representerer.

Hva var din første tanke når du fikk forespørselen om å eksponere din matkunst i en foodtruck?

– Jeg tenkte at det var en spennende utfordring; hvordan skal vi forenkle og kompromisse med det praktiske, uten å gi avkall på vår identitet og filosofi?

Egen matfilosofi basert på sesongens råvarer

Hvordan kom dere frem til menyen som skal serveres denne uken?

– Først og fremst handler det om å ta vare på sin egen filosofi, og å få det beste ut av sesongens råvarer. Så får man prøve å forenkle litt der man kan.

Hvor i verden finner du best streetfood – etter din mening?

– Det første jeg tenker på er USA. De var jo veldig tidlig ute, og har i dag et bredt og spennende utvalg av streetfood. Og nå kommer denne trenden sterkt til Skandinavia, ikke minst med nye produkter som også gjenspeiler en mer økologisk livsstil.

Du kan lese mer om arrangementet på Dinersclub.no/streetfood

"
Powered by Labrador CMS