Rendalsmat AS logo

Satser på kjøtt i Rendalen

Rendalsmat AS er navnet på en ny kjøttbedrift på Åkrestrømmen i Rendalen. Under ett år etter at Nortura la ned Rendalen kjøtt, kunne de ansatte avduke et nytt skilt på fabrikken i begynnelsen av september.

Publisert

Johnny Evenstuen er daglig leder for Rendalsmat. Han var en av 38 ansatte som mistet jobben. Nå er han en av 23 ansatte som skal jobbe for nyetablerte Rendalsmat.

La ned - tross overskudd

Den gamle kjøttfabrikken i Rendalen gikk så det suste – med et overskudd på mellom åtte og 12 millioner hvert eneste år de siste 15 årene. Likevel ønsket Nortura å legge ned fabrikken i Sør-Norges største kommune – for å sentralisere, ifølge NRK.no/ho/

Det likte lokalbefolkningen og ikke minst daglig leder for NorFrost i Oslo, Terje Wulff, dårlig. NorFrost er et selskap for import og distribusjon av kjøtt og fisk.

Satset der Nortura gikk ut

Wulf kom til Rendalen for første gang for 47 år siden fordi han var forelsket i ei dame som hadde hytte der. Forholdet til både damen og bygda har bestått siden. Ordføreren tok kontakt med ham – og Wulff valgte å satse der Nortura valgte å trekke seg ut.

Du kan lese hele saken på NRK.no

"
Powered by Labrador CMS