Hotel Norge Bergen2  Foto Hotell Norge Holding DA
Hotel Norge Bergen2 Foto Hotell Norge Holding DA

Hotel Norge blir Scandic-hotell

Scandic overtar driften av Hotel Norge fra Rezidor/Radisson Blu, og det er samtidig bestemt at hotellet skal pusses opp for en kvart milliard kroner. Totalrenoveringen av Hotel Norge begynner i september 2016.

Publisert

Hotel Norge blir Scandic-hotell. (Foto: Hotel Norge Holding DA)

Scandic Hotels befester posisjonen i Bergen. Hotel Norge, byens eldste og mest prominente hotell blir et Scandic-hotell, og skal totalrenoveres for nærmere 250 millioner kroner.

Hotel Norge er et av Bergens eldste hoteller. Hotel Norge ved Torgalmenningen blir Scandics åttende hotell i vestlandsbyen, og etter renoveringen blir det også det største.

– Dette er en stor dag for Scandic, og Hotel Norge vil bli et verdifullt tilskudd til Scandic, sier administrerende direktør Svein Arild Steen-Mevold i Scandic Norge.

Starter renoveringen i 2016

Geir Hove (fra venstre), Svein Arild Steen-Mevold og Endre Glastad (Foto: Hotell Norge Holding DA)

Scandic er etter oppkjøpet av Rica Hotels i fjor, Norges største hotelloperatør og vil med Hotel Norge telle hele 87 hoteller over hele landet.

– Totalrenoveringen av Hotel Norge begynner i september 2016, sier Svein Arild Steen-Mevold. Sammen med eierne skal vi bruke rundt 250 millioner kroner på å gjøre hotellet til et av de flotteste i Norge. Det har vært et flaggskip før, og nå skal det bli det igjen, sier Steen-Mevold.

Skal befeste posisjonen som ett av Norges flotteste hoteller

Hotel Norge er Bergens mest sentralt beliggende hotell, og vil etter renoveringen bli byens største med 390 rom og suiter og en stor konferanseavdeling. Hotellet ble opprinnelig bygget i 1885, og er et av Norges eldste og mest ærverdige hoteller.

– Vi har valgt Scandic som vår langsiktig samarbeidspartner, blant annet fordi de har investeringsviljen og kompetansen til å drive og utvikle hotell. Vi ser med glede frem til at Hotel Norge igjen skal ta tilbake og befeste posisjonen som et av Norges flotteste hoteller, sier representant for huseierne, Geir Hove.

Overtar i september 2016

Hotell Norge Holding DA vil fortsatt eie hotellet, mens Scandic Hotels offisielt overtar ansvaret for driften av hotellet 1. september i 2016. Avtalen skal formelt godkjennes av konkurransetilsynet før overtagelsen.

– Dette er en virksomhetsoverdragelse, som innebærer at Scandic overtar alle forpliktelser som foreligger ved overtagelsestidspunktet, også for de ansatte, sier administrerende direktør Svein Arild Steen-Mevold.

Oppdateres

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS