Coal Miners` Cabins Longyearbyen Svalbard
Coal Miners` Cabins Longyearbyen Svalbard

Åpner Coal Miners` Cabins i Longyearbyen

Det som tidligere het Spitsbergen Guesthouse i Longyearbyen har gjenoppstått i ny og fornyet drakt – med nytt navn: Coal Miners` Cabins. Fredag 13. mars er det gjenåpning av stedet.

Publisert

Coal Miners` Cabins.

«Med denne satsingen ønsker Spitsbergen Travel å gi besøkende et rimelig og moderne overnattingsalternativ i Longyearbyen. Her skal det være lett å føle seg hjemme i kule og uformelle omgivelser. For å bevare litt av nostalgien er det hentet opp retro loppemarkedmøbler fra fastlandet, som sammen med det nye interiøret skaper en hjemmekoselig atmosfære. I det kombinerte resepsjons- og barområdet kan gjestene nyte kraftkost fra kullgrillen», heter det i en pressemelding fra Spitsbergen Travel

Coal Miners` Bar & Grill

– Coal Miners` Bar & Grill blir det nye burgerstedet i byen. Her kan du avslutte en lang snøscootertur med gode venner. Gjestene skal kunne koble av i et rustikt og rått lokale som vi er stolte av, sier hotelldirektør Anne Margrethe Tveit.

Et kjempeløft for Longyearbyen

– Dette er et kjempeløft for overnattingsstedet og et ledd i vår videre satsing i Longyearbyen, sier adm. dir. Knut Harald Holst Hansen i Spitsbergen Travel.

Historien om bygget

Da Longyearbyen ble gjenreist etter 2. verdenskrig, ble det bygd åtte bolighus, samt lomp, vaskeri og messe for gruvearbeiderne i Nybyen. Standardhevingen var stor i forhold til førkrigsbebyggelsen.

Bydelen var grunnlagt på tre prinsipper: Kort vei til arbeid, å skille arbeidere og funksjonærer, samt skape et skille mellom Staten og Store Norske. Det er den gamle stormessa som huser Coal Miners` Cabins. Den ble åpnet i 1948 og hadde døgnåpen matservering for gruvearbeiderne.

Følg også Coal Miner's Cabin på Facebook

Les mer på Spitsbergentravel.no

Spitsbergen Travel på Facebook

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS