Nuet Aquavit har som mål å dele skandinaviske øyeblikk med folk hele verden over. (Foto: Nuet Akevitt)
Nuet Aquavit har som mål å dele skandinaviske øyeblikk med folk hele verden over. (Foto: Nuet Akevitt)

Akevittsalg på nett

Det nyoppstartede selskapet Nuet Aquavit blir nå det første selskapet i norsk historie til å selge sprit på nett. Det skjer fra 8. mai.

Nuet Aquavit har inntatt det engelske markedet med sin innovative akevitt, som fungerer som en erstatning for premium gin.

Selskapet har en klar ambisjon om å realisere det store eksportpotensialet de ser for deres moderne tolkning av den tradisjonelle skandinaviske spriten, og nettsalg til utlandet er en klar del av den strategien.

Dele skandinaviske øyeblikk med folk over hele verden

Medgründer Morten Pharo Halle. (Foto: Nuet Akevitt)
Medgründer Morten Pharo Halle. (Foto: Nuet Akevitt)

– Vårt mål i Nuet er å dele skandinaviske øyeblikk med folk over hele verden, og dette er et naturlig steg i den prosessen. Vi ser at salg av alkohol på nett er den raskest voksende kanalen for tiden, og dette kommer nok bare til å akselerere videre. Om man skal være konkurransedyktig i denne bransjen de neste 10-20 årene, tror vi det er her søkelyset må ligge – i tillegg til å utvikle produkter av ypperste kvalitet, sier medgründer Morten Pharo Halle i en pressemelding.

Salget fra Nuets egen nettside kommer i tillegg til avtaler de har med eksterne netthandlere som «Master of Malt» og «Whisky Exchange», og deres ambisjon er å vokse listen videre, for å sørge for at flest mulig folk får sine egne skandinaviske øyeblikk.

17. mai for alle – uansett

Nuet Dry Aquavit. (Foto: Nuet Akevitt)
Nuet Dry Aquavit. (Foto: Nuet Akevitt)

Nettbutikken vil åpnes for salg den 8. mai, og selskapet feirer anledningen med en egen flaske dedikert til 17. mai-feiringen.

– Som nevnt er vårt mål å dele skandinaviske øyeblikk med folk verden over, og det er få øyeblikk som er mer viktig for en nordmann enn 17. mai-feiringen. Det finnes veldig mange nordmenn som studerer og jobber i utlandet, og jeg har selv opplevd store feiringer både som student i Edinburgh, der de hvert år stenger ned hovedgaten slik at nordmennene kan ha sitt 17. mai-tog der, og i London, der nordmenn samles i hopetall for feiring. Nå kan vi gjøre feiringen deres enda litt mer spesiell, ved å gjøre det mulig for dem å bestille vår 17. mai-edition-flaske på nett, og få den levert i tide til 17. mai-frokosten. Vi kan selvsagt kun selge på nett til utlandet, og det passer perfekt med vår ambisjon om å realisere det enorme eksportpotensialet vi ser i vår tolkning av den tradisjonelle skandinaviske akevitten, sier Pharo Halle.

Innovasjon i førersetet

Nuet Dry Aquavit er utviklet av produktutvikler Benjamin Lee, som også er medeier og daglig leder av Merkur Bar i Oslo. (Foto: Nuet Akevitt)
Nuet Dry Aquavit er utviklet av produktutvikler Benjamin Lee, som også er medeier og daglig leder av Merkur Bar i Oslo. (Foto: Nuet Akevitt)

Så langt har det lille selskapet, som ble startet av fire karer i 2018, kun ett produkt på markedet, som er deres Nuet Dry Aquavit. Akevitten ble utviklet av produktutvikler Benjamin Lee, som også er medeier og daglig leder av Merkur Bar i Oslo, og målet var å skape en akevitt som kombinerte det beste av både tradisjon og innovasjon, for å ende opp med en akevitt med betydelig større bruksområde enn de tradisjonelle akevittene vi er vant med fra før.

– Vi så et enormt potensial for akevitt, i at man egentlig kan gjøre veldig mye innenfor de gitte rammene til denne erkeskandinaviske spriten. Og man kan gjøre det uten å ta vekk det som gjør en akevitt til en akevitt. Vår akevitt er betydelig friskere og lettere å nyte enn tradisjonelle akevitter, både rent og i drinker, selv om sistnevnte er helt klart der vi satser mest, for å virkelig utvide bruksområdet til akevitt, og bevege oss mye mer inn på markedet til gin. Noe tilfeldig endte vi opp, etter mer enn 100 testdestilleringer, med en akevitt som passer ypperlig som en erstatning til gin, og gjør de fleste normalt sett gin-baserte drinker betydelig bedre om man bytter ut gin-en for vår Nuet Dry Aquavit. Ved å nå kunne tilby folk utenfor Norges landegrenser dette gjennom vår egen nettbutikk, håper vi at flere for øynene opp for hva en akevitt virkelig kan være, sier Benjamin Lee i pressemeldingen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS