Norsk gull i VM for tax-free-brennevin

Norskprodusert gin, akevitt og vodka tar gull i VM for tax-free-brennevin. Den lille produsenten som står bak produktene, har du trolig aldri hørt om.

Publisert
Prisbelønt akevitt fra Oslo Håndverksdestilleri.
Prisbelønt akevitt fra Oslo Håndverksdestilleri.

Oslo Håndverksdestilleri gikk til topps og tok hjem tre av tre mulige gull i konkurransen The Travel Retail masters 2019, som arrangeres av bransjebibel The Spirit Business.

Det lille destilleriet som holder til på Bryn i Oslo, lager ulike brennevin som utelukkende inneholder vekster som hører hjemme i norsk flora.

Med sin nye vodka Norwegian Wood, deltok de også i konkurransen The Vodka Masters 2019. Også her gikk destilleriet helt til topps med produktet som bare er å få kjøpt i Tax-Free butikkene på norske flyplasser.

Strålende tilbakemeldinger

Blant over 110 innsendte vodkaer fra 44 ulike selskaper til bedømming, stakk altså norske Norwegian Wood av med to av de gjeveste prisene. Produktet fikk strålende tilbakemeldinger fra panelet som har bedømt de ulike vodkaene «som har en tilnærmet perfekt balanse av smaker». Norwegian Wood Vodka er en hyllest til den norske naturen og inneholder vekster som bjørkeblader, mjødurt og hylleblomst.

– Vi har tidligere vunnet en rekke medaljer i internasjonalt anerkjente konkurranser, men aldri før har vi gått og gjort rent bord slik vi gjorde denne gangen, sier Oslo Håndverksdestilleris salgs- og markedssjef Frederik Dahl.

The Spirits Business uttaler ved utsendelsen av medaljene; «Ved å delta i to såpass kompetitive klasser med så stor deltagelse skal man være svært fornøyd om man klarer å få en medalje. Men det å vinne fire gull medaljer av fire mulige er en virkelig fantastisk prestasjon, og medfører at alle dommerne i panelet har skåret produktene høyt».

I fire ulike kategorier

Totalt hadde Oslo Håndverksdestilleri sendt inn produkter til bedømming i fire ulike kategorier.

I tillegg til to gull til Norwegian Wood Vodka, vant Vidda tørr Gin en gullmedalje i klassen Travel Retail Masters Gin og Akevitt Blank Travel Retail Masters Speciality Spirits.

Den ulagret akevitt ble beskrevet av juryen som «utrolig balansert med en fantastisk arkitektur» og «utrolig rund, særlig med tanke på den inneholder 45% alkohol».

Stor mulighet

Daglig leder ved destilleriet, Espen Tollefsen, ser seirene som en stor mulighet for det lille destilleriet.

Vidda Tørr gin og Akevitt Blank var våre to første produkter tilgjengelig på Tax-free når de ble lanser på Oslo Lufthavn for et halvt år siden. Norwegian Wood vodka sendte vi inn til konkurransen samtidig som vi sendte den først forsendelsen opp til Gardermoen. Som en fersk aktør i det store tax-free markedet kan jeg vanskelig overdrive betydningen en slik prestasjon kan ha. Vi har allerede opplevd stor interesse fra betydelige internasjonale aktører selv før resultatene ble offentlig kjent, sier han.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS