Park Hotel Vossevangen. (Foto: Hotellet)
Park Hotel Vossevangen. (Foto: Hotellet)

Dette hotellet har Norges beste vinkart

Park Hotel Vossevangen har vunnet kåringen «Norges beste vinkart», som er satt i scene av Norsk Vinkelnerforening i samarbeid med KapitalVin. Det er ble også kåret flere vinnere i andre kategorier.

Publisert
Foto: Preben Torgalsbøen
Foto: Preben Torgalsbøen

Vinansvarlig og sommelier på hotellet, Francesco Marzola, mottok premien som ble delt ut av president i Norsk Vinkelnerforening, Liora Levi, og Jon Trygve Hegnar fra KapitalVin.

Norges beste vinkart. (Foto: Preben Torgalsbøen)
Norges beste vinkart. (Foto: Preben Torgalsbøen)

Juryens uttalelse om vinneren

«For denne kåringen har juryen ikke bare lagt vekt på antall flasker vin, men mer at vinkartet skal inneholde viner av høy kvalitet; vise bredde der alle av verdens viktige vindistrikter er representert; inneholde flere vinmarker fra et område; presentere flere årganger fra en produsent og vinmark; ha en stor andel viner som er modne; vise en ryddig oppstilling av produsenter, vinmarker og viner; at vinene serveres på en vinfaglig korrekt måte og ikke minst levere alt dette til en gunstig og lite spekulativ pris. Legger man alle vinflaskene i kjelleren etter hverandre så vil det tilsvare avstanden fra Oslo til Sandvika. Alt dette som et resultat av ukentlige innkjøp av vin siden eieren overtok stedet i 1979. Mens kjelleren tidligere var preget av fullstendig kaos har en ny vinansvarlig ryddet opp og systematisert innholdet slik at man slipper å plukke flasker med fiskestang. Skulle man ønske at noe var bedre så måtte det være at kjøkkenet sto i forhold til vinlisten samt at hotellet lå mer sentralt, det siste har dog vært til stor hjelp for å opprettholde utvalget på vinkartet».

Les mer om hotellet på Parkvoss.no

Flere kategorier

Vinkart fra hele landet ble sendt inn og inspisert og bedømt av en uavhengig jury. Med et nøye gjennomarbeidet konsept og et godt utarbeidet poengsystem ble finalister plukket ut og besøkt. Til slutt var det Park Hotel Vossevangen som stakk av med den gjeveste prisen mens vinnerne i de andre kategoriene ble:

Beste «lille» vinkart/sjarmørkart: Tranen

Beste champagne/musserende vinkart: Skigaarden

Beste vinkart på glass: Territoriet

Byens beste (Oslo): Lysebu

Folkets favoritt: Vintage Kitchen (Folkets favoritt er ikke valgt av juryen men ble valgt gjennom en avstemning på nett der folket kunne stemme på en av kandidatene).

Første gang i 2018

Norsk Vinkelnerforening har gjennom flere år jobbet for å få i gang en årlig kåring av Norges beste vinkart.

I 2018 ble det innledet et samarbeid med KapitalVin og Hegnar Media og den første årlige kåringen av Norges Beste Vinkart ble gjennomført under KapitalVins vinmesse, «ToppHvitt», på DoGa i Oslo fredag 27. april.

Juryen

Juryen har bestått av Rune Rake, Pontus Dahlstrøm, Monika Wessel og Tone Veseth.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS