Den prisbelønte vinkelneren Simon Zimmermann kommer til Vinfest Fredrikstad fredag 5. april. (Foto: Arkiv)
Den prisbelønte vinkelneren Simon Zimmermann kommer til Vinfest Fredrikstad fredag 5. april. (Foto: Arkiv)

 Femte årgang med Vinfest Fredrikstad

Fredag 5. april samles vininteresserte fra hele Østfold til «Vinfest Fredrikstad» på Litteraturhuset i sentrum

Publisert
Lars O. Saga i Vinaroma Gruppen. (Foto: Griff Kommunikasjon)
Lars O. Saga i Vinaroma Gruppen. (Foto: Griff Kommunikasjon)

Samlingen, som har blitt fylkets største åpne vinarrangement har blitt en tradisjon for flere gjester.

For vininteresserte på alle nivåer

«Vi i Griff Kommunikasjon ønsket å skape en anledning for vininteresserte på alle nivåer til å lære mer om vin, eller kanskje finne en ny favoritt. Godt over 300 gjester var innom smakssalen i fjor hvor importører bød på smaksprøver fra sitt sortiment. Smakssalen vil i år bestå av over 250 viner, og 20 importører er beredt for å gi deg nye vinopplevelser under Vinfest Fredrikstad 2019», heter det i en pressemelding.

Ole Martin Alfsen kommer.
Ole Martin Alfsen kommer.

– Vi er med på Vinfest Fredrikstad for femte gang. Dette er et arrangement vi ser frem til hvert år. Vi merker at det blir stadig flere utstillere og gjester på Vinfest Fredrikstad, og vi synes det er stas å være med på utviklingen, sier Lars O. Saga i Vinaroma Gruppen.

OMAs Italia

På Vinfest Fredrikstad 2019 får vi et gledelig gjensyn med Ole Martin Alfsen. Han tar deg med på et dypdykk i sin egen vinproduksjon med foredraget OMAs Italia, der du kan lære mer om hvordan vinen i glasset ditt har blitt til – her er det ingen tilfeldigheter.

Simon Zimmermann. (Foto: Arkiv)
Simon Zimmermann. (Foto: Arkiv)

Alfsen har fartstid som kjøkkensjef på bl.a Lipp, har vært fagansvarlig for sommelier-utdanningen ved Kulinarisk Akademi, og i 2013 lanserte han sin egen vinserie «OMA». Han er også kjent for mange fra tv-programmet 4 Stjerners middag. Før og etter foredraget blir det god anledning til å treffe ham på stand.

Her vil han også signere Masahiro-kniver fra sin egen serie som blir mulig å få kjøpt under messen.

Anne-Lene Bjerketvedt fra Dyre Gård. 
Anne-Lene Bjerketvedt fra Dyre Gård. 

«Festens mester»

Simon Zimmermann er til daglig kjellermester på restauranten Happolati i Oslo, og har tidligere vunnet gull i både norsk og nordisk vinkelner-mesterskap.

Zimmermann vil under årets «Masterclass» gi en innføring i vinkelnerfaget, og ta deg med på en reise gjennom historien. Her vil du lære om bredden i yrket og de ulike praktiske oppgavene en vinkelner har. Simon vil demonstrere teknikker, og dele nyttige råd til hvordan man kan bli flinkere til å oppbevare og behandle vin. Lær hvordan du kan briljere som «festens mester».

Alkoholfritt på menyen

I løpet av de siste årene har det skjedd mye spennende i utvalget av alkoholfrie alter­nativer, og her i Norge er vi så heldige at vi har flere flinke produsenter av eplemost og bærsafter. Dette er kvalitetsprodukter med kompleksitet som også fortjener plass på drikkekartet. I år kommer Dyre Gård og Ringi med hvert sitt utvalg av førsteklasses alkoholfri drikke.

– Det er flott å kunne bidra med alkoholfrie alternativer på Vinfest Fredrikstad for tredje gang. Ikke minst setter vi pris å treffe våre lokale kunder i Fredrikstad, sier Anne-Lene Bjerketvedt fra Dyre Gård.

Billetter

Det er fortsatt mulig å sikre seg pakkebilletter som inkluderer tilgang til smakssalen, foredrag og Masterclass. Billetter til selve smakssalen koster 390 kroner, og det kan også kjøpes separate billetter til foredrag med Ole Martin Alfsen til 140 kroner og Masterclass med et begrenset antall plasser til 220 kroner.

Billetter fåes kjøpt hos Litteraturhuset eller på Litthusfred.no.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS