Julian Brady skal representere Norge i den globale World Class-finalen i Mexico i august.

Skal representere Norge i World Class

Julian Brady, som opprinnelig er fra Australia, men som arbeider på Vaskeriet i Bergen, var best av de norske i den nordiske finalen av bartenderkonkurransen World Class, og skal representere Norge i den globale finalen i Mexico City i august.

Publisert

Julian Brady vant tittelen som Norges beste bartender foran Maroš Dzurus fra Himkok i Oslo og Kim Elise Ervik fra Harry Pepper Bar i Stavanger.

Se Bradys vinnerdrinker lengre ned i saken.

Svensk bartender vant den nordiske finalen

Det nordiske mesterskapet i cocktail ble av alle steder arrangert i den skotske byen Inverness, og samtidig skulle de kåre en mester fra alle de nordiske landene.

Over tre dager braket 12 talentfulle nordiske bartendere sammen for å konkurrere i både sjarme, personlighet, og selvfølgelig evnen til å lage velsmakende og innovative cocktails. På konkurransens siste dag sto svenske Josephine Sondlo fra Penny & Bill i Stockholm igjen som nordisk mester.

Tre forskjellige konkurranser

Julian Brady i aksjon i den nordiske finalen.

«Alle deltagerne konkurrerte i tre forskjellige konkurranser. Born from the Bean, hvor de skulle smaksmatche en hjemmelaget sjokolade-ganache med deres egen kaffe og Zacapa-rom. Made by the Sea, hvor de skulle lage en cocktail basert på Talisker-whisky kombinert med ingredienser som de selv måtte finne langs kysten og i skogene på den forblåste skotske øya Isle of Skye.

Og til slutt konkurransen Signature Serve, hvor de skulle sette sammen en cocktail, som fortalte deres egen personlige historie. Da de skulle regne ut den totale poengsummen fra de tre konkurransene, var det ingen tvil om hvem som var den norske mesteren», heter det i en pressemelding.

En opplevelse, ikke bare en drink

Når du er dommer i en konkurranse som den her, er det første du ser etter om deltakerne kan lage fantastiske cocktails. Det neste er deres personlighet. I dag vil gjestene i en bar ha en dedikert opplevelse – ikke bare en drink. Det krever at bartenderen har noe spesielt å by på, og det har Julian. Utover det laget han en eksepsjonell signaturcocktail, og han var dyktig til å presentere drinkene sine, hvilket betyr en del i den samlede vurderingen, forteller Ervin Trykowski, som er Diageos Whisky Ambassador i Skottland og dommer i konkurransen.

Fra Down Under til toppen av cocktailverden

Julian Brady er opprinnelig fra Australia, hvor han vokste opp et steinkast fra vannet. I dag bor han i Bergen, hvor han finner inspirasjon i naturen og i omgivelsene rundt byen. Nå kan han glede seg til en ny konkurranse i august, som vil presentere han for den absolutte elite innenfor cocktailens verden. Både når det gjelder de andre deltagerne og dommerne som vil være tilknyttet finalen i Mexico. Men det uroer ikke den nykårede norske mesteren.

– Jeg har det så bra akkurat nå. Det ligger en stor oppgave foran meg, og jeg har mye å forbedre meg på de neste månedene. Men det kan jeg rett og slett ikke forholde meg til akkurat nå. Man kan virkelig forbedre seg til en cocktailkonkurranse som World Class Global Final, og jeg reiser dit med en intensjon om å vinne. Men det er mye som er avhengig av både tilfeldigheter og dagsform. Det har gått opp for meg under disse konkurransedagene. Og nå er jeg bare veldig glad, sier Julian Brady.

Julian Bradys vinnerdrinker

From The Sea

40 ml Talisker 10

30 ml sitronjuice

20 ml tang og sirup fra planten Strandkjempe

1 eggehvite

Havsalt infusert med sjøgress

Sjøgress

To The Forest

50ml Tanqueray no. TEN

20ml limejuice

20ml rød grapefruktjuice

20ml Juniper plantesirup

Granolje på toppen

Dekorer med lyder, lukter og hint av skogen

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her


Diageo World Class

Diageo World Class er en av verdens største og mest prestisjefylte bartenderkonkurranser.

15 000 bartendere fra 57 land har til dags dato fått opplæring gjennom konkurransen, som nå har eksistert i åtte år.

I løpet av konkurranseforløpet testes bartendernes mixologi-evner, og underveis skapes eksepsjonelle drikkeopplevelser og bartenderfaget tas til nye høyder.

Diageo World Class gir dessuten bartenderne veiledning og trening gjennom partnerskap med noen av bransjens aller dyktigste personligheter, og vinneren ryker direkte til topps i den internasjonale superligaen.

Bartenderne konkurrerer i en lang rekke utfordringer, som tar utgangspunkt i Diageos portefølje av merkevarer: Ketel One, Cîroc, Tanqueray No.TEN, Don Julio, Ron Zacapa, Talisker, Cardhu og Singleton Classic Malts samt Johnnie Walker Gold Label Reserve, Johnnie Walker Blue Label og Johnnie Walker Platinum Label.

Powered by Labrador CMS