Gunnar Hvarnes Foto Tom Haga.jpg

Erfaren ringrev tar over Bocuse d`Or-rollen

Norge har så absolutt en verdig kandidat til å ta over der Geir Skeie slapp. Gunnar Hvarnes er en erfaren konkurransekokk som vet hva som må til for å forsvare Norges ære i Bocuse d`Or også de neste to årene.

Publisert

Det er en erfaren konkurransekokk som Norge sender til Bocuse d`Or i 2010 og 2011. Her fra Årets Kokk 2009 under Smak09 (Foto: Morten Holt)

- Det er klart jeg tenker på hva Norge og Geir nå har utrettet, men når vi stiller i boksene i Sveits og Lyon om ett og to år, starter alle deltakerne på null igjen. Jeg kan ikke gå rundt å tenke på hvordan Norge har prestert tidligere. Men jeg går selvfølgelig for gull jeg også, sier Gunnar Hvarnes.

Les også: Her er Norges nye Bocuse d`Or-deltaker

Kaptein og gull med kokkelandslaget

Og 32 år gamle Hvarnes vet hva som må til for å gå helt til topps. De siste seks årene har han vært med på Det Norske Kokkelandslaget, de siste fire av dem som kaptein.

"

Gunnar Hvarnes har vært med på kokkelandslaget i fire år. (Foto: Tom Haga)

Med Hvarnes som kaptein er det blitt gull både i VM og OL.

Les også: Norge tok gull i kokke-OL

- Tiden på kokkelandslaget har vært ekstrem lærerik - og ekstremt hard. Dette gjør vi utenom ordinær arbeidstid, det vil si at mye av fritiden går med. De siste seks årene har det ikke blitt tid til så mye annet, og ikke lett å kombinere med verken andre hobbyer eller normalt familieliv. Enkelte perioder har det gått opptil seks måneder uten en fridag, forklarer Hvarnes.

På let etter coach og commis

Per dags dato er verken commis (assistent) eller coach valgt med tanke på Bocuse d`Or, men det er nærliggende å tro at hans manager på kokkelandslaget, Sven Erik Renaa, vil bli en viktig støttespiller fremover.

- Ikke noe er bestemt, men jeg vil bruke de som har stått meg nær gjennom alle år i prosessen frem mot mesterskapene. Det vil også være naturlig å søke råd og tips hos dem som har vært involvert i Bocuse d`Or for Norge gjennom tidene.

"

Gunnar Hvarnes sammen med commis Stian Gjerstad Iversen etter seieren i Årets Kokk, som kvalifiserte for Bocuse d`Or-deltakelse. Gjerstad Iversen har ikke mulighet til å være commis i Bocuse d`Or Europe om et drøyt år, og Hvarnes er på let etter ny assistent. (Foto: Morten Holt)

Med Gastronomisk Institutt i ryggen skulle også både teamarbeidet og forberedelsesfasen være i de beste hender.

Håper på and

- Spent på råvarene?

- Ja, så absolutt. Venter i spenning på hva slags råvarer jeg skal få gleden av å arbeide med. Prøver jo å forme meg et bilde av hva det kan bli, og har selvfølgelig noen ønsker. Jeg blir ikke lei meg hvis det skulle bli fugl, for eksempel and. Det er en råvare jeg liker å jobbe med. Så håper jeg selvfølgelig også på norsk sjømat, sier Hvarnes.

Fakta Gunnar Hvarnes

Gunnar Hvarnes. (Foto: Tom Haga)

Stilling: Kokk og matfaglig konsulent på Gastronomisk Institutt i Stavanger.

Aktuell: Skal representere Norge i Bocuse d`Or Europe i Sveits sommeren 2010 og i Bocuse d`Or i Lyon i 2011.

Alder/fødselsdato: 32 år/født 5. mai 1977.

Bosted: Stavanger (opprinnelig fra Hvarnes like nord for Larvik)

Sivilstand: Ugift.

Utdannelse: Ferdig på Sandefjord kokk- og stuertskole i 1995.Fagbrev som kokk i 1996 på Gaustadblikk Høyfjellshotell i Telemark.

Yrkespraksis: Oppvaskhjelp på Scandiline mellom Sandefjord og Strömstad som 14-15-åring.Kokk på Gaustadblikk Høyfjellshotell i Telemark (1996), kokk hos Bølgen & Moi på Høvikodden (1998-2000), kokk på Annen Etage (Hotel Continental, 2000) i Oslo, kokk og senere kjøkkensjef for gourmetdelen hos Bølgen & Moi på Briskeby (2001-2003), soussjef ved Bon Lloc i Stockholm (2003-2004), soussjef på Annen Etage (2004-2005), kjøkkensjef på Brasserie Hansken i Oslo (2005-2006), kokk og matfaglig konsulent på Gastronomisk Institutt (2006 ->)

Meritter: Telemarksmester i lærlingklassen for kokker i 1995, 4. plass i NM i kokkekunst i 1999, sølvmedalje i NM i kokkekunst i 2004, gull NM i kokkekunst i 2006 og 2007, kaptein på Det Norske Kokkelandslaget som tok gull i VM i Luxembourg i 2006, kaptein på Det Norske Kokkelandslaget som tok OL-gull i Erfurt i Tyskland i oktober 2008, vinner av Årets Kokk 2009 under Smak09 i februar som samtidig kvalifiserte han som norsk deltaker i Bocuse d`Or. Kaptein på Det Norske Kokkelandslaget (2005-2008).

I portrettet i Horeca nummer 3 2009, som nå er på vei til abonnentene, kan du lese hele saken om Gunnar Hvarnes. Der kan du blant annet lese videre om at vår nye Bocuse d`Or-deltaker er skalldyrallergiker, noe som selvfølgelig kan by på store utfordringer i konkurranse-sammenheng.

Du kan abonnere på Horeca her.

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS