Finny Sirevåg reker kaldtvann

Norske reker til Bocuse d`Or

Spesialitetprodusenten Finny Sirevaag leverer reker til Bocuse d`Or i Lyon i neste uke. - Vi skal levere et nytt produkt i en ny forpakning, sier salgs- og markedssjef Odd Strand.

Publisert

Ferske reker i lake fra Finny Sirevaag var det første sjømatproduktet i Norge som ble godkjent som Spesialitet av KSL Matmerk. Nå skal den tradisjonsrike sjømatbedriften levere rå reker til Bocuse d´Or i Lyon i neste uke.

Fra Atlanterhavet

De skal levere rå reker som blir fanget i de nordlige delene av Atlanterhavet. Rekene blir sortert og frosset senest en time etter at de blitt fisket. Så blir de pakket direkte ned i eksklusive esker om bord på reketrålene.

Finny Sirevaag leverer 72 kg reker til 24 kokker. De sender også ut prøveleveranse til kokkenes forberedelser i forkant av konkurransen. Geir Skeie er Norges deltaker i konkurransen, som arrangeres 27. og 28. januar.

Stor pressedekning

Kokke-VM, som også Bocuse d´Or kalles, overværes av 1100 pressefolk. Ikke nok med at rekene skal brukes under konkurransen av verdens mest lovende kokker. Også et nettverk av 25 restauranter i Lyon, flere med Michelin-stjerner, skal bruke de samme råvarene før, under og etter konkurransen.- Leveransen gir store kommersielle muligheter. Deltakelsen her bygger merkevaren vår. Vi får sette logoen til Bocuse d´Or på alle våre produkter for å vise at vi er leverandør, sier Brita Kroslid, daglig leder i Finny Sirevaag.

Japan-reker

- Produktet vi leverer, har vi hovedsakelig sendt til Japan. Men nå blir dette produktet også lansert her i Europa. Rå reker kommer til å få en renessanse innenfor gourmetrestauranter. Kaldtvannsreker har en annen smak og konsistens enn varmtvannsreker, forklarer markedssjef i Finny Sirevaag, Odd Strand.

Prøvekjørt reker til Lyon

For at det ikke skal komme noen ubehagelige overraskelser har selskapet kjørt flere prøveleveranser til Lyon allerede.- Det er viktig at alt går på skinner. Det er bare den ene leveransen som gjelder, sier Brita Kroslid.

Powered by Labrador CMS