Illustrasjonsfoto: Pedro Parra/Moestue Grape Selections

Pedro Parra røper sine hemmeligheter i ny bok

Terroir-eksperten Pedro Parra fra Chile gir deg svaret på alt du noen gang har lurt på om forbindelsen mellom jordsmonnet vinplantene vokser i og det som til slutt havner i vinglasset ditt.

Chilenske Pedro Parra er verdens fremste ekspert på terroir og en ledende skikkelse i vinbransjen. Nå kommer han med boka «Terroir Footprints», der han røper alle hemmelighetene han har avdekket om den magiske forbindelsen mellom jord og vin.

Utforsket i 20 år

For å forstå denne sammenhengen har Parra brukt de siste 20 årene på å utforske og forstå ulike terroiruttrykk i noen av verdens beste vinregioner ved å grave hull i jorda, undersøke vinstokkrøtter og ikke minst smake vin. Hjulpet noen av verdens beste vinmakere

Boka handler imidlertid ikke bare om arbeidet og oppdagelsene han har gjort, men også om de mange spennende historiene og fascinerende menneskene han har møtt på sin vei.

I løpet av sin karriere har Parra hjulpet noen av verdens beste vinmakere – som Louis-Michel Liger-Belair, Jean-Marc Roulot og Comando G – med å lære mer om terroir og finne de aller beste stedene å plante nye vinstokker.

Bred internasjonal erfaring

Pedro Parra har en doktorgrad i terroir fra landsbruksinstituttet i Paris, og har lang erfaring fra særlig franske, italienske, spanske og amerikanske vinområder, deriblant Burgund, Barolo, Rioja, Ribera del Duero, Montalcino, Bolgheri, Napa, Sonoma og Oregon.

Terroir Footprints: A Fascinating Trip to the Great World of Terroir

Forfatter: Pedro Parra

Forlag: Crescent Hill Books (2020) Antall sider: 443 Språk: Engelsk Pris: 640 kroner

ISBN: 9781889937472

Du kan bestille boka på Moestue.comLik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS