Økologisk rosé i miljøsmart og praktisk emballasje

I mai lanseres Adobe Rosé fra Casablanca i miljøsmart og praktisk emballasje; i både PET og pouch i basis på Vinmonopolet.

Publisert

Vinmonopolet gir oss flere muligheter til å ta bærekraftige valg, og satser på produkter med miljøsmart emballasje. Bag-in-Box, Pouch og PET er emballasjetypene med lavest CO2-avtrykk hos Vinmonopolet. Denne type emballasje er veldig lett sammenliknet med glass, og mindre energi brukes både i produksjon og transport. Når PET-flaskene i tillegg har pant, øker returandelen og miljøgevinsten økes. I tillegg er lett og uknuselig emballasje veldig praktisk til mange anledninger. I mai lanseres Adobe Rosé fra Casablanca i både PET og pouch i basis på Vinmonopolet.

Fantastiske Casablanca Valley - Chile

Emiliana Vineyards. (Foto: Emiliana Organic Vineyards)
Emiliana Vineyards. (Foto: Emiliana Organic Vineyards)

Druene til Adobe Rosé er dyrket i vakre Casablanca Valley, som ligger 100 kilometer nordvest for Chiles hovedstad Santiago og kun 30 km fra Stillehavet. Casablanca Valley er positivt påvirket av den kjølige Humboldt-strømmen som kommer oppover vestkysten av Chile fra Antarktis og den avkjølende ettermiddagsbrisen som blåser fra havet mot fjellene i øst. I tillegg beskytter morgentåken druene mot overeksponering av solen, noe som gir en lengre vekstsesong og flott balanse mellom syre og sukker.

Med sitt noe kjøligere klima er Casablanca Valley mest kjent for sine syrefriske og tørre hvitviner av Sauvignon Blanc og Chardonnay, men her lages også fantastiske, friske og fruktige roséviner.

Adobe Rosé 2019 – i både PET & pouch

Adobe Rosé produseres av chilenske Emiliana Organic Vineyards som med sitt fokus på å lage kvalitetsviner og fremme biologisk mangfold i flora og fauna, har blitt en av verdens største økologiske vinprodusent det siste tiåret med vinmarker helt fra Bio-Bio i sør til Casablanca, nord for Santiago. Navnet ADOBE er viktig for Emiliana og er en hyllest til hva naturen kan gi av kraft og styrke. Adobe betyr murstein av leire på spansk og er et solid byggemateriale laget av tørket jord og organisk materiale som f.eks. halm. Adobe er blant de eldste byggematerialene i verden. Hanen, ikonet på alle Adobe-vinene, symboliserer solen, som kombinert med jorden, gir unike og friske kvalitetsdruer til deres økologiske viner.

Adobe Rosé 2019

Land: Chile

Produsent: Emiliana Organic Vineyards

Druer: Carmenere (62 %), Syrah (32 %), Garnacha (3 %) og Mouvedre (3 %) Metode: Tradisjonell vinifikasjon på ståltanker

Passer til: Nytes på terrassen eller til lettere mat som skalldyr, salater, kylling og pasta. Perfekt til piknik og alt som har med tur å gjøre; båttur, hyttetur, skogstur etc.

Alkohol: 12,5 %

Norsk importør: VCT Norway

Adobe Rosé PET

Varenr.: 11607401, kategori 3

Pris: 114 kroner (inkludert tre kroner pant)

Adobe Rosé Pouch

Varenr.: 11607406, kategori 3

Pris: 210 kroner

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS