Thon kjøpesenter
Thon kjøpesenter

Thon overtar kjøpesenterselskapet Reitan AS

Amfi Eiendom AS, et datterselskap av Olav Thon Eiendomsselskap overtar 1. januar 2016 samtlige aksjer i kjøpesenterselskapet Thon Reitan AS. Informasjonen kommer dagen etter at det ble kjent at E. C. Dahls Eiendom med Odd Reitan i spisen overtar alle aksjene i Britannia Eiendom i Trondheim.

Publisert

Thon Reitan AS eier derfor nå kjøpesentreneAmfi Moss i Moss, Mosseporten i Moss, Rygge Storsenter i Moss og Sandens i Kristiansand.

Omsetter for 2,4 milliarder kroner

De fire kjøpesentereiendommene har et samlet bruttoareal på ca. 120 000 kvadratmeter, eksl. parkering. Eiendomsporteføljen har et samlet leienivå på ca. 165 millioner koner fullt utleid. I 2014 hadde kjøpesentrene en samlet butikkomsetning på ca. 2,4 milliarder kroner.

Kjøpesentrene vil fortsatt forvaltes av Amfi Drift AS.

Thon Reitan AS vil endre navn på selskapet 1. januar 2016.

Norges største private eiendomsaktør

Olav Thon Gruppen eies av Olav Thon Stiftelsen, og er i hovedsak engasjert innen eiendoms- og hotellvirksomhet. Olav Thon Gruppen er Norges største private eiendomsaktør og en av Norges største hotellaktører.

Olav Thon Gruppen eier eller forvalter 97 kjøpesentre i Norge og 10 i Sverige. Av disse er 75 kjøpesentre hel- eller deleide mens 32 sentre forvaltes for andre eiere. I 2014 var den totale butikkomsetning 68 milliarder kroner og 10,4 milliarder (svenske) kroner i de svenske sentrene.

350 næringseiendommer

I tillegg til kjøpesentrene eier Olav Thon Gruppen ca. 350 næringseiendommer i Norge og utlandet. Denne del av porteføljen består i hovedsak av kontor- og forretningslokaler sentralt i Oslo, samt hotelleiendommer i Norge og Brüssel.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS